Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull: DRS-probleem is waarschijnlijk opgelost

3 reacties | 1605x gelezen
07-06-2022 10:12

ewald | Het gaat momenteel erg goed met het Red Bull team. De afgelopen vier races werd dan ook door ze gewonnen.

Bron: Motorsport

Max Verstappen staat aan de leiding van het wereldkampioenschap. Het lijkt erop dat er weinig problemen zijn. Echter ligt dat iets anders.

In de kwalificatie van het Spaanse Grand Prix weekend kreeg Verstappen voor het eerst problemen met zijn DRS-systeem. Hierdoor was hij genoodzaakt een snelle run af te breken. Tijdens de race klapte zijn achtervleugel ook niet goed open. In de afgelopen Grand Prix van Monaco speelde de DRS geen grote rol. Ze weten dus nog niet of de problemen nu echt verholpen zijn.

Red Bull verwacht dat de verleden tijd zijn. "We hebben de problemen met de DRS aan onszelf te danken. We hebben er een pijnlijke les gehad. Het is op elk circuit weer anders en de uitdaging is groot. Ik ga ervan uit dat we geleerd hebben van Spanje. We moeten niet achteromkijken maar verder gaan."

In Monaco ligt de opening snelheid van de DRS op 160 kilometer per uur. In Bakoe zal dat ronde de 300 zijn. Het gewicht zal niet het probleem zijn wel de grote druk. We weten wat er verkeerd gegaan is en dat hebben we opgelost. Het werkt in ieder geval tot nu toe. Aldus de Hoofdengineer van Red Bull


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

DRS zou volgens de nieuwe regelementen misschien niet nodig zijn.Omdat de meeste downforce via de vloer van de auto wordt gegenereerd.De laatste race in
Spanje gaf aan dat Max DRS wel degelijk nodig had om Mercedes in te halen.Daar
Kwamen ze bij Redbull dus wel achter.

1 08-06-2022 11:28:26
Speedster
Bronze Member

DRS staat los van downforse vloer. DRS zorgt voor minder downforse zodat de achterligger sneller is en kan inhalen. Nwe regelememt heeft het dus fout. Misschien zoals Olaf Mol suggereerde, beperkte DRS gebruik gedurende race.

09-06-2022 12:19:24
Geeke
Gold Member

VT1 kijkend is het probleem dus nog niet opgelost. Flap flappert :)

0 10-06-2022 13:25:26
;