Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull: DRS-probleem is waarschijnlijk opgelost

12 reacties | 2084x gelezen
07-06-2022 10:12

ewald | Het gaat momenteel erg goed met het Red Bull team. De afgelopen vier races werd dan ook door ze gewonnen.

Bron: Motorsport

Max Verstappen staat aan de leiding van het wereldkampioenschap. Het lijkt erop dat er weinig problemen zijn. Echter ligt dat iets anders.

In de kwalificatie van het Spaanse Grand Prix weekend kreeg Verstappen voor het eerst problemen met zijn DRS-systeem. Hierdoor was hij genoodzaakt een snelle run af te breken. Tijdens de race klapte zijn achtervleugel ook niet goed open. In de afgelopen Grand Prix van Monaco speelde de DRS geen grote rol. Ze weten dus nog niet of de problemen nu echt verholpen zijn.

Red Bull verwacht dat de verleden tijd zijn. "We hebben de problemen met de DRS aan onszelf te danken. We hebben er een pijnlijke les gehad. Het is op elk circuit weer anders en de uitdaging is groot. Ik ga ervan uit dat we geleerd hebben van Spanje. We moeten niet achteromkijken maar verder gaan."

In Monaco ligt de opening snelheid van de DRS op 160 kilometer per uur. In Bakoe zal dat ronde de 300 zijn. Het gewicht zal niet het probleem zijn wel de grote druk. We weten wat er verkeerd gegaan is en dat hebben we opgelost. Het werkt in ieder geval tot nu toe. Aldus de Hoofdengineer van Red Bull


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;