Menu
© Pirelli
Nieuws

Terugblik GP Spanje 2021: Vierde duel Verstappen-Hamilton

9 reacties | 1480x gelezen
18-05-2022 16:00

V.malafronte | Dit weekend staat de Grand Prix van Spanje op de planning. Lees hier hoe het GP-weekend een jaar geleden verliep, toen Lewis Hamilton Max Verstappen versloeg.

Bron: Formule1nieuws.nl

Na de Grand Prix van Portugal, blijft het Formule 1 circus nog een week op het Iberisch schiereiland voor de Grand Prix van Spanje in Barcelona. Mercedes en Red Bull gaan verder waar ze gebleven zijn: samen strijden om het kampioenschap. In de vrije trainingen worden de verhoudingen voorzichtig zichtbaar. Mercedes (respectievelijk Valtteri Bottas en Lewis Hamilton) leidt de dans op vrijdag, Max Verstappen zet in de laatste training aan en rijdt de snelste tijd op zaterdagochtend. Het is de voorbode van een mooie race. Ook Ferrari zit er goed bij en is telkens met minstens één wagen terug te vinden in de top vijf.

Verstappen moet tijdens de kwalificatie echter zijn meerdere erkennen in Hamilton. De superieure Brit pakt alweer zijn honderdste poleposition in de Formule 1. Bottas sluit aan als derde. Charles Leclerc imponeert door zijn Ferrari naar de vierde plek te sturen, terwijl thuisrijder Carlos Sainz in de andere Ferrari de zesde startplek bezet. Tegenvaller is Sergio Perez in de tweede Red Bull, hij eindigt als achtste na een spin in zijn eerste run.

Op zondag vat Verstappen de koe bij de horens: in de eerste ronde verschalkt hij Hamilton voor de leiding in de race. Ook na de eerste serie pitstops behoudt de Nederlander de leiding, maar tegen het einde van de race trekt Hamilton toch weer aan het langste eind. Daarmee beslecht de Brit, tevens Driver of the day het vierde directe onderlinge duel dit seizoen (uit vier races) in zijn voordeel, waarmee hij de leiding in het kampioenschap verstevigt. Bottas eindigt als derde, voor een sterke Leclerc. Perez maakt plaatsen goed en eindigt als vijfde. Verstappen neemt een extra punt mee naar huis voor de snelste ronde.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;