Menu
© Pirelli
Nieuws

Red Bull heeft pas 18% van hun budget aan ontwikkeling uitgegeven dit jaar

11 reacties | 1986x gelezen
16-05-2022 09:28

ewald | Tot nu toe heeft Red Bull pas 18% van haar ontwikkelingsbudget uitgegeven dit jaar. Dat is relatief weinig.

Bron: RacingNews365

Na de Grand Prix had Ferrari nog vraagtekens gezet bij de ontwikkelingsslag van Red Bull. Vooral de snelheid waarmee onderdelen aangeleverd werden zou volgens Ferrari nooit financieel vol te houden zijn. Nu blijkt dat deze aanname volledig ongegrond te zijn.

Red Bull heeft inderdaad al een heleboel wijzigingen gedaan sinds het begon van het seizoen. Alleen al in de tweede wintertestweek kwam Red Bull met een heleboel aerodynamische wijzigingen. Verder heeft Red Bull iedere raceweekend wel een aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat Perez en Verstappen competitief kunnen blijven.

Ferrari had hier haar bedenkingen over. Ieder team moet zich namelijk aan het budgetplafond houden. Volgens RacingNews365 lijkt het erop dat alles binnen de perken blijft. We zitten nu op iets minder dan één vijfde van het jaar. De uitgaven van Red Bull zouden nu 18% zijn. Daar zou dus precies in sync zijn.

Hierdoor zijn er nog voldoende financiële middelen om ook de rest van het seizoen wijzigingen aan te brengen aan de RB18. Tijdens het weekend van Barcelona komt er dan ook weer een nieuw pakket van verbeteringen aan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;