Menu
© Red Bull
Nieuws

Terugblik GP Miami: Verstappen loopt in op Leclerc

9 reacties | 1728x gelezen
09-05-2022 16:00

V.malafronte | De eerste Grand Prix van Miami is een prooi voor Max Verstappen. De Nederlander weet vanaf de derde startplek terrein goed te maken en zo de race te winnen. Wil je de actie van het Grand Prix weekend herbeleven, of heb je juist wat gemist? Lees alles in deze samenvatting.

Bron: Formule1nieuws.nl

De Formule 1 trekt voor het eerst naar het gloednieuwe circuit in Miami. Op het nieuwe circuit gaat de huidige strijd in het kampioenschap tussen Ferrari en Red Bull verder. In de vrije trainingen zitten beide constructeurs er goed bij. Even lijkt Mercedes de zaken ook op orde te hebben, met een snelste tijd tijdens de tweede training, maar later vallen de zilverpijlen toch weer terug in het veld. Achter Ferrari en Red Bull is het stuivertje wisselen tussen de andere teams, maar onder andere Alpine en Haas zitten er telkens goed bij.

Tijdens de kwalificatie zijn het de Ferrari’s die het veld aanvoeren. Charles Leclerc pakt de poleposition, voor teamgenoot Carlos Sainz. Max Verstappen is snel onderweg en kan een serieuze gooi doen naar de eerste startplek, maar moet dankzij een foutje de eer aan de Ferrari-mannen overlaten. Sergio Perez eindigt als vierde, terwijl Valtteri Bottas imponeert door zijn Alfa Romeo op de vijfde plek te zetten.

In de race weet Verstappen goed te starten waardoor hij stijgt naar de tweede plek, achter Leclerc. Niet veel later neemt hij ook de leiding over, om deze niet meer uit handen te geven. Ook niet na de herstart, die het gevolg is van een botsing tussen Lando Norris en Pierre Gasly. Leclerc beperkt de schade door als tweede te eindigen, voor zijn teamgenoot. Perez valt net buiten het podium. Daarachter eindigen de Mercedessen op de vijfde en de zesde plek, mede doordat Bottas in de laatste fase een foutje maakt en daardoor terugvalt naar plek zeven.

Over twee weken pakt Formule 1 de draad weer op, met de Grand Prix van Spanje. Check onze racekalender voor alle datums.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;