Menu
© Mercedes
Nieuws

In 2023 verplichte compound in de kwalificatie

2 reacties | 1061x gelezen
02-05-2022 14:30

ewald | De F1 Commission is de afgelopen week bij elkaar gekomen om te praten over de toekomst van de Formule1.

Bron: Formule1nieuws

Onder leiding van de FIA-president, Mohammed Ben Sulayem, kwamen er na afloop van de vergadering interessante punten naar buiten.

Er is door de commissie bekend gemaakt dat er knopen zijn doorgehakt omtrent de sprints, de nieuwe power units en het gebruik van helmcamera's. Daarnaast is er een beslissing genomen over de banden. Ze zijn voornemens om het aantal gebruikte bandensets terug te dringen. Volgend jaar zal hoer al een pilot mee gestart worden. Dan hebben de teams tijdens twee weekenden maar elf sets in plaats van dertien sets tot hun beschikking.

Ook zal er in die weekenden op een verplichte compound gereden moeten worden tijdens de kwalificatie. Het eerste deel van de kwalificatie zal dat dan op een harde band, het tweede deel op een medium band en het laatste deel op een zachte band. Dit onder voorbehoud dat het niet regent. Als dat wel het geval; is dan mogen de zelf kiezen voor een compound.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Als je banden levert die langer mee gaan kan het aantal gebruikte banden minder. worden Minder banden mogen gebruiken terwijl er aan de levensduur van de banden niets gedaan wordt lijkt me niet echt handig.

0 03-05-2022 10:27:12
arts3
Silver Member

Vraag me af waarom die 18” wielen en die rare spatbordjes op de voorwielen?
Geen verbetering qua uitzicht.

0 05-05-2022 10:16:09
;