Menu
© Red Bull
Nieuws

Motorregels zijn onrealistisch volgens Horner

9 reacties | 1703x gelezen
20-04-2022 08:02

ewald | Dit seizoen moest Red Bull Racing helaas afscheid nemen van motorleverancier Honda. De Japanners hadden namelijk besloten om afscheid te nemen van de Formule1 in 2021.

Bron: Formule1nieuws

Red Bull is hierdoor de ontwikkeling van de motor in eigen huis gaan doen.

Honda ondersteunt het Red Bull team nog steeds. Tot 2026 zijn de Japanners gewoon nog betrokken bij het bouwen van de motoren. Na deze tijd zal Red Bull het zelf moeten gaan doen. Red Bull is dan ook hard bezig met het opzetten van 'Red Bull Powertrains', hun eigen motorprogramma.

Er is op dit moment nog geen deal gesloten met een andere motorfabrikant. Ze zijn dus nog op zichzelf aangewezen en druk bezig met de ontwikkeling. Christian Horner wil dat de FIA de regels aan gaat passen omtrent het budgetplafond. "Nieuwkomers in de sport mogen 10 miljoen extra uitgeven in de eerste twee jaar en vijf miljoen extra in het derde jaar. Dat is veel te laag. Als we bijvoorbeeld naar de concurrentie kijken dat hebben die soms al meer dan 50 jaar investeringen kunnen doen."

"De FIA moet hier echt naar gaan kijken. Het is compleet onrealistisch om te denken dat we binnen negen maanden een compleet uitgeruste organisatie hebben. Ook het budgetplafond moet hier, tijdelijk, voor omhoog geschroefd worden." Aldus Christian Horner


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;