Menu
© Pirelli
Nieuws

Honda: “Motorprobleem is opgelost”

9 reacties | 1690x gelezen
19-04-2022 10:25

ewald | Volgens Helmut Marko zijn de motorproblemen van Red Bull door Honda nu opgelost.

Bron: Formule1nieuws

Max Verstappen heeft al tweemaal de eindstreep niet weten te halen door problemen. De Japanse motorleverancier, die op het moment nog betrokken is bij de ontwikkeling en productie van de Red Bull motoren heeft laten weten dat het niet nog eens zal gebeuren in het huidige seizoen. De problemen die het team had in Australië zouden opgelost zijn.

Marko heeft laten weten dat Red Bull zich meer zorgen maakt over de betrouwbaarheid van de motor dan om het snelheidstekort. Door de uitvalbeurten van Verstappen is het gat naar de Charles Leclerc momenteel 46 punten.

Honda is na de tweede uitval beurt aan de slag gegaan met de motoren. "De problemen in Australië en in Bahrein verschillen. Maar volgens Honda kunnen we erop rekenen dat de problemen nu verholpen zijn."

"De motor van Verstappen vatte vlam tijdens de Grand Prix van Australië. Gelukkig kan de motor wel gewoon gebruikt worden. Het probleem was de brandstoftoevoer. Deze is vervangen zonder dat we ook motoronderdelen moesten wisselen. De leiding van de brandstof is onder de hoge druk gebarsten." Aldus Marko


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;