Menu
© Ferrari
Nieuws

Terugblik GP Australië: Leclerc beleeft perfect weekend

9 reacties | 1562x gelezen
11-04-2022 16:00

V.malafronte | De Grand Prix van Australië is een prooi voor de Ferrari van Charles Leclerc. De Monegask beleeft met zijn eerste grand slam een ideaal weekend en loopt flink uit in de titelstrijd. Voor Max Verstappen is het juist een weekend om snel te vergeten. Wil je de actie van het Grand Prix weekend herbeleven, of heb je juist wat gemist? Lees alles in deze samenvatting.

Bron: Formule1nieuws.nl

Dit weekend is de Formule 1 voor het eerst sinds 2019 weer in Australië. Het circus gaat verder waar het twee weken geleden in Saudi-Arabië is gebleven. Tijdens de trainingen wordt het duidelijk dat Ferrari opnieuw een kracht is om rekening mee te houden. De rode brigade topt de eerste twee sessies, om in de laatste sessie alleen de McLaren van Lando Norris verrassend voor te laten. Al werd de laatste training flink verstoord door crashes van de Aston Martin mannen. Ook de Red Bulls zaten er goed bij, evenals de Alpines.

Lees ook: VT1 Australië: Sainz snelste op vernieuwd Albert Park

Lees ook: VT2 Australië: Verstappen tussen de Ferrari's, Leclerc de snelste

Lees ook: VT3 Australië: Norris snelste, meer drama bij Aston Martin


De kwalificatie wordt een prooi voor Charles Leclerc in de Ferrari F1-75. Perez en Verstappen zijn snel onderweg, maar de Monegask gaat net wat sneller. Zijn teamgenoot Carlos Sainz valt tegen, met een negende plek. Lando Norris zet zijn goede vorm in de derde training door, en eindigt als vierde, terwijl zijn teamgenoot en thuisrijder Daniel Ricciardo zevende is. Lewis Hamilton en George Russell redden de eer voor Mercedes, met een vijfde en zesde plek.

Lees ook: Leclerc klopt Verstappen en pakt pole in Australië

Lees ook: Startopstelling Grote Prijs van Australië 2022


Tijdens de race heerst Leclerc. De coureur komt geen moment in de problemen en leidt iedere ronde en wordt ook ‘driver of the day’. Wanneer Verstappen vanuit de tweede plek uitvalt, kan Leclerc naar de finish cruisen. Daarbij scoort hij ook nog de snelste ronde. Sergio Perez erft in zijn Red Bull de tweede plek, op ruim twintig seconden afstand van Leclerc. George Russell mag voor het eerst in een Mercedes-outfit naar het podium, hij houdt daarbij Hamilton achter zich. De McLarens volgen daarachter. Sainz valt al vroeg in de race uit, na een spin. In het klassement vergroot Leclerc zijn leiding stevig, hij heeft nu 34 punten voorsprong op naaste belager George Russell. Verstappen zakt juist terug naar de zesde plek. Bij de constructeurs vergroot Ferrari de voorsprong op Mercedes, terwijl McLaren stijgt van plek acht naar vier.

Lees ook: Leclerc heerst in Australië, drama voor Verstappen

Lees ook: Leclerc voor derde keer 'Driver of the Day' na winst in Australië

Lees ook: WK tussenstand na GP Australië, Leclerc op ruime hoogte bovenaan


Over twee weken pakt Formule 1 de draad weer op, met de Grand Prix van Emilia-Romagna, in Imola. Check onze racekalender voor alle datums.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;