Menu
© Volkswagen
Nieuws

Volkswagen hakt binnenkort knoop door over Formule 1

11 reacties | 1738x gelezen
01-04-2022 08:00

V.malafronte | Volkswagen zou naar verluid volgende week of de week daarna een besluit nemen over toetreding tot de Formule 1. Het concern zou van plan zijn om dat te doen met Porsche en/of met Audi.

Bron: Reuters

De geruchten over een deelname van Volkswagen zingen al lang rond, maar worden de laatste tijd steeds concreter. Met de introductie van de nieuwe motoren in 2026 zou de Duitse autogigant namelijk een mooie kans zien om met een gelijk speelveld in te stappen. Ook worden de motoren nog duurzamer, met de introductie van duurzame brandstof en een grotere rol voor het hybridesysteem.

Deelname met twee merken mogelijk
Reuters weet nu te melden dat volgende week al een besluit zal worden genomen binnen het bestuur van Volkswagen. Helemaal duidelijk hoe de toetreding eruit gaat zien is het nog niet, maar enkele mogelijkheden zijn al uitgelekt. Porsche is de eerste keus van Volkswagen. Dat merk zou voor de motoren van Red Bull moeten gaan zorgen, eventueel door een samenwerking of overname van Red Bull Powertrains aan te gaan. Een tweede optie is het inzetten van Audi, als motorleverancier van McLaren. Mogelijk neemt Audi ook een aandeel in dat team. Het is nog niet duidelijk of beide merken deel gaan nemen, of één van de twee. Deelname met een eigen fabrieksteam behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Of en hoe de deelname van Volkswagen gebeurt is dus nog even wachten. Zeker is dat het een waardevolle toevoeging zal zijn aan de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;