Menu
© F1.com
Nieuws

Officieel: Grand Prix van Las Vegas vanaf 2023

12 reacties | 1706x gelezen
31-03-2022 08:43

V.malafronte | De Formule 1 trekt vanaf volgend jaar naar Las Vegas voor een nieuwe Grand Prix. De nachtrace wordt de derde race in de Verenigde Staten.

Bron: F1.com

Er wordt gereden op een gloednieuw stratencircuit van 6,12 kilometer. Er komen veertien bochten en drie rechte stukken, waarop de 342 kilometer per uur moet worden aangetikt. Het circuit loopt over de Strip, waar de bekende casino's en hotels liggen. De coureurs zullen dat allemaal vijftig keer aandoen.

Het is na de Grand Prix van de Verenigde Staten in Austin en de dit jaar nieuwe Grand Prix van Miami de derde race in de VS. "Dit is ongelofelijk voor de Formule 1. Het toont hoe groot de aantrekkingskracht van de sport is en hoe sterk de sport is gegroeid", zegt CEO Stefano Domenicali". Overigens deed de sport al eens eerder Las Vegas aan. In 1981 en 1982 werd gereden op de parkeerplaats van het Caesars Palace, wat geen succes was.

De eerste editie is in 2023 in november. De race zal op zaterdagavond worden gehouden, als een nachtrace. Dat betekent dat de race vroeg op de zondagochtend in Europa wordt uitgezonden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;