Menu
© Pirelli
Nieuws

Alonso: "Ferrari heeft de snelste auto"

10 reacties | 1979x gelezen
28-02-2022 10:02

ewald | De testdagen ter voorbereiding op het Formule1 seizoen van 2022 zitten erop. Inmiddels zijn de resultaten bekend van de test drie daagse en worden er voorzichtig conclusies getrokken.

Bron: Formule1nieuws

Alle 10 Formule1-teamswaren aanwezig bij de driedaagse test. Eigenlijk is het niet verstandig om op basis van testtijden te oordelen waar de teams staan ten opzichte van elkaar. Echter valt het niet te ontkennen dat Ferrari er erg sterk uitzag. Ferrari richt zich op het moment op betrouwbaarheid in plaats van snelheid.

Ferrari was ook het team dat de meeste rondes wist af te leggen. Het waren er totaal 439 over de drie dagen. Hun snelste rondetijd werd gereden door Charles Leclerc. Deze was iets meer dan een halve seconde langzamer dan die van Lewis Hamilton. Kantekening hierbij is dat deze tijd van Ferrari op de C3 banden werd gereden terwijl de tijd van Hamilton op de banden werd gereden met de meeste grip. De C5-band.

Op basis van deze gegevens gelooft Alonso dat Ferrari op dit moment het snelste team is. "Het is inderdaad een verrassing maar zoals het er nu naar uitziet heeft Ferrari de snelste auto. Dat is voor Carlos Sainz geweldig nieuws."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;