Menu
© Pirelli
Nieuws

Haas verwijdert Russische vlag en Uralkali-stickers na inval Oekraïne

1 reactie | 1522x gelezen
24-02-2022 21:55

bvonk | Het Haas F1-team rijdt vrijdag op de laatste dag van de test in Barcelona zonder dat de stickers van het Russische bedrijf Uralkali. Het is een reactie op de Russische invasie van Oekraïne.

Bron: autosport.com

Ook in de sportwereld is met afschuw gereageerd op de inval van Rusland. Haas F1 voelde zich genoodzaakt te reageren. Het team laat in een korte verklaring weten: "Het Haas F1 Team rijdt vrijdag op de laatste dag van de test in Barcelona met de VF-22 in een volledig witte livery zonder de Uralkali-sponsoring. Ook voert het team weer de naam 'Haas F1 Team' in plaats van het 'Uralkali Haas F1 Team'.

Haas is een Amerikaans team, maar na de komst van coureur Nikita Mazepin is er veel Russische invloed. De Rus nam titelsponsor Uralkali mee, een Russische producent van potas en de kleurstelling van de wagen werd aangepast op de Russische vlag. Nikita Mazepin rijdt zoals gepland morgen in de ochtendsessie, Mick Schumacher komt in de middag in actie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Haas wilde aan de grote opbouw gaan beginnen dit jaar, vrees dat het weer lastig gaat worden. Zal nog een hoop gedoe worden met de sponsor. De GP van Rusland staat ook op losse schroeven.

0 24-02-2022 23:23:53
;