Menu
© Mercedes
Column

Hamilton wil onderzoek FIA afwachten

5 reacties | 2284x gelezen
13-01-2022 14:54

koekjunior | In de pers verschijnen berichten dat Lewis Hamilton het onderzoek van de FIA naar de gang van zaken gedurende de laatste GP af wil wachten alvorens een definitieve beslissing te nemen over een langer verblijf in de Formule 1.

Bron: www.formule1nieuws.nl

Eerder verschenen berichten dat de Brit nog erg aangeslagen was door het verloop van de laatste race. Ook duidelijk is geworden dat hij niet kan of lijkt te willen reageren op een poging van de nieuwe voorzitter van de FIA om met hem in contact te komen.

Ik las ergens dat het allemaal terug te voeren valt op aandacht. Hamilton heeft de naam een beetje ‘drama Queen’ te zijn en zo zijn zwijgen te gebruiken om op die manier ‘grootser’ terug te keren voor het nieuwe seizoen. Dat laatste lijkt mij erg overtrokken en ongeloofwaardig maar het zou naar mijn mening niet getuigen van ‘groots’ gedrag van een groot kampioen, want dat is hij wel degelijk in mijn ogen.

Veel van de verhalen dat Hamilton ‘zijn’ titel is ontnomen, vinden hun oorsprong in de Britse pers. Uiteraard is men daar op de hand van Hamilton en er wordt nog dagelijks schande geroepen over het verloop van de laatste vijf ronden en dat Hamilton alsnog tot kampioen dient te worden uitgeroepen.

Deze verhalen passen wat mij betreft allemaal in de ‘wat als’ verhalen. Wat als Hamilton een lekke band had gekregen, wat als Hamilton een stuurfout zou hebben gemaakt. Zo zijn er nog een aantal voorbeelden te geven die hieronder vallen…Wat als…???

Nu is het Michael Massi die alle hoon over zich heen heeft gekregen terwijl hij alleen heeft geprobeerd een ‘racing’ einde aan de alles beslissende GP te geven.

Het radioverkeer tijdens de safetycar tussen Hamilton en zijn engineer geeft in mijn ogen een heel ander beeld dan dat van ‘bestolen’ worden van een titel. Door Hamilton wordt duidelijk gevraagd of Max naar binnen is geweest en waarom zij niet zijn gegaan. Het antwoord was dat zij anders trackposities zouden hebben verloren. Daarbij volgt ook nog de opmerking dat er wellicht geen herstart meer zal plaats vinden. Naar mijn, uiteraard ook gekleurde, mening is een kolossale strategische fout door het team van Mercedes gemaakt door niet direct te pitten en is daar het kampioenschap verloren.

Terug naar het feit dat Hamilton nu dus het onderzoek af lijkt te willen wachten en dan een beslissing te nemen of hij doorgaat of niet. Ik vind dit een zeer zwakke beslissing! Dus als de uitkomst van het onderzoek hem niet aanstaat heeft hij er geen zin meer in? Wat is dit voor flauwekul! Hamilton lijkt zich hiermee boven alle partijen te willen plaatsen en dat is iets wat de FIA dus niet zou mogen laten gebeuren. Hamilton is een buitengewoon goede coureur, een groot kampioen maar slaat hier de plank volledig mis.

Ja het verlies is erg zuur en zal hard aangekomen zijn, het is nu echter tijd voor hem om door te gaan of uit eigen beweging te stoppen, niet zoeken naar een handvat bij derden.

Jammer dat iets als ‘wat als’…. Zo’n groot gevolg heeft.

Hoe denken jullie over de onstane situatie? Laat een reactie achter onder dit bericht.

Bedankt voor het insturen Koekie!


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RCH
Member

Ik had iedereen wel eens willen horen als het andersom was gebeurd. Dan was de FIA weer maffia genoemd, die Verstappen constant dwars zit. Iedereen kan makkelijk praten over het feit dat Mercedes een fout heeft gemaakt. Verstappen zat achter Lewis en had niets te verliezen!. Als Lewis gepit had, had Verstappen door kunnen rijden. En dan is dan maar de vraag of Masi dezelfde beslissing had genomen, door niet alle auto's de koplopers had laten passeren, maar enkel de wagens tussen de twee koplopers. Dat Verstappen het kampioenschap verdiend staat hier niet ter discussie. Echter de werkwijze van Masi is vreemd. Het is ook vreemd dat veel mensen verwijzen naar Brazilie, waar Lewis ten koste van Massa wereldkampioen werd. Hij haalde in de laatste ronde iemand in, waardoor hij wereldkampioen werd. De wedstrijdleiding had hier geen hand in! Ook de verwijzingen naar BLM slaan kant nog wal. Indien men hiernaar verwijst getuigd mijn inziens van een hoog FvD gehalte. Maar ach we zijn een vrij land, dus iedereen mag zijn mening hebben.
Om weer terug te komen op Hamilton. Ik hoop dat hij toch doorgaat en dat hij de strijd aan kan gaan met de nieuwe auto's. Deze beloven meer spektakel te bieden en laten hopelijk het talent van de coureur meer beslissend zijn.

1 13-01-2022 15:35:25
koekie
Gold Member

@RCH, De vergelijking met Massa in Brazilië snap ik ook totaal niet, evenals een verwijzing naar BLM. Klopt van geen kant om dat hierin te betrekken inderdaad.

Gezien het wedstrijdverloop van de laatste race had een ieder zich verzoend met het feit dat Hamilton kampioen zou worden. De Mercedes bleek de laatste GP's gewoonweg de snellere wagen. Juist dit laatste knaagt extra. Als andere 'wat als' situaties zouden worden meegenomen blijf je bezig, die heb ik dan ook weggelaten. Over het gehele seizoen gemeten vind ik Max ook de terechte wereldkampioen en ook ik hoop dat Hamilton door gaat komend seizoen.

Dank voor je reactie

13-01-2022 16:02:30
Garfield
Senior Member

Ik twijfel er geen moment aan. Hamilton gaat sowieso door. Op deze manier wil hij niet stoppen. Blijf je de rest van je leven de loser.

1 13-01-2022 18:41:51
Geeke
Gold Member

Dat is hij wat mij betreft al, slechtste verliezer ooit, zijn ego staat hem in de weg.

14-01-2022 09:39:50
Ickx6
Rookie

Ik begrijp de teleurstelling van Hamilton en Mercedes. De laatste races hadden zij duidelijk de sterkste wagen. En in de laatste race is het voor hen niet gelopen zoals verwacht. Beroep werd verworpen en reglementen op verschillende manieren geïnterpreteerd. Afhankelijk van het kamp waar men voor supportert heeft elk zijn mening. Wat als de race achter de safety car was geëindigd? Wat als tijdens het seizoen andere straffen zouden uitgedeeld zijn? Wat als één van beiden minder tegenslag had gehad?
Wat voor mij niet kan is dat een team of coureur zich groter waant dan de sport. Als Hamilton echt die beslissing van het onderzoek afwacht of als er iets beslist is zodat Mercedes van beroep afziet vind ik dat manipulatie. Hamilton is een heel groot coureur maar Prost is gestopt als wereldkampioen, Mansell stapte over naar Indycar en steeds bleef Formule 1 groot. Ook toen Fangio en Hawthorn stopten, het is van alle tijden.
Het was een super seizoen en voor de volgende seizoenen hoop ik dat er nog meer teams om de eerste plaats kunnen strijden. Met consequente beslissingen van de stewards en met de nadruk op racen. En daar mag Hamilton zeker bij zijn.

0 13-01-2022 18:50:06
;