Menu
© Mercedes
Column

Hamilton wil onderzoek FIA afwachten

14 reacties | 2667x gelezen
13-01-2022 14:54

koekjunior | In de pers verschijnen berichten dat Lewis Hamilton het onderzoek van de FIA naar de gang van zaken gedurende de laatste GP af wil wachten alvorens een definitieve beslissing te nemen over een langer verblijf in de Formule 1.

Bron: www.formule1nieuws.nl

Eerder verschenen berichten dat de Brit nog erg aangeslagen was door het verloop van de laatste race. Ook duidelijk is geworden dat hij niet kan of lijkt te willen reageren op een poging van de nieuwe voorzitter van de FIA om met hem in contact te komen.

Ik las ergens dat het allemaal terug te voeren valt op aandacht. Hamilton heeft de naam een beetje ‘drama Queen’ te zijn en zo zijn zwijgen te gebruiken om op die manier ‘grootser’ terug te keren voor het nieuwe seizoen. Dat laatste lijkt mij erg overtrokken en ongeloofwaardig maar het zou naar mijn mening niet getuigen van ‘groots’ gedrag van een groot kampioen, want dat is hij wel degelijk in mijn ogen.

Veel van de verhalen dat Hamilton ‘zijn’ titel is ontnomen, vinden hun oorsprong in de Britse pers. Uiteraard is men daar op de hand van Hamilton en er wordt nog dagelijks schande geroepen over het verloop van de laatste vijf ronden en dat Hamilton alsnog tot kampioen dient te worden uitgeroepen.

Deze verhalen passen wat mij betreft allemaal in de ‘wat als’ verhalen. Wat als Hamilton een lekke band had gekregen, wat als Hamilton een stuurfout zou hebben gemaakt. Zo zijn er nog een aantal voorbeelden te geven die hieronder vallen…Wat als…???

Nu is het Michael Massi die alle hoon over zich heen heeft gekregen terwijl hij alleen heeft geprobeerd een ‘racing’ einde aan de alles beslissende GP te geven.

Het radioverkeer tijdens de safetycar tussen Hamilton en zijn engineer geeft in mijn ogen een heel ander beeld dan dat van ‘bestolen’ worden van een titel. Door Hamilton wordt duidelijk gevraagd of Max naar binnen is geweest en waarom zij niet zijn gegaan. Het antwoord was dat zij anders trackposities zouden hebben verloren. Daarbij volgt ook nog de opmerking dat er wellicht geen herstart meer zal plaats vinden. Naar mijn, uiteraard ook gekleurde, mening is een kolossale strategische fout door het team van Mercedes gemaakt door niet direct te pitten en is daar het kampioenschap verloren.

Terug naar het feit dat Hamilton nu dus het onderzoek af lijkt te willen wachten en dan een beslissing te nemen of hij doorgaat of niet. Ik vind dit een zeer zwakke beslissing! Dus als de uitkomst van het onderzoek hem niet aanstaat heeft hij er geen zin meer in? Wat is dit voor flauwekul! Hamilton lijkt zich hiermee boven alle partijen te willen plaatsen en dat is iets wat de FIA dus niet zou mogen laten gebeuren. Hamilton is een buitengewoon goede coureur, een groot kampioen maar slaat hier de plank volledig mis.

Ja het verlies is erg zuur en zal hard aangekomen zijn, het is nu echter tijd voor hem om door te gaan of uit eigen beweging te stoppen, niet zoeken naar een handvat bij derden.

Jammer dat iets als ‘wat als’…. Zo’n groot gevolg heeft.

Hoe denken jullie over de onstane situatie? Laat een reactie achter onder dit bericht.

Bedankt voor het insturen Koekie!


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;