Menu
© Pirelli
Nieuws

'Audi en Porsche maken entree in Formule 1'

1 reactie | 2231x gelezen
10-01-2022 16:40

V.malafronte | Volkswagen lijkt definitief toe te treden tot de Formule 1. Het concern doet dat met twee merken, namelijk Porsche en Audi.

Bron: Car Magazine

De geruchten rondom een toetreding van Volkswagen in de Formule 1 hangen al lang in de lucht. De fabrikant vaardigde dochterondernemingen Porsche en Audi af naar de overleggen rondom de nieuwe motorenformule en is in gesprek met verschillende teams voor het leveren van motoren. Een deal lijkt nu in de maak te zijn, meldt Car Magazine.

Een toetreding met een eigen team lijkt van de baan. De laatste stand van zaken is dat Porsche een partnerschap aangaat met Red Bull en daarmee de plek van Honda/Red Bull powertrains overneemt. Audi gaat met McLaren in zee en is in gesprek met de Britse fabrikant om deze in zijn geheel over te nemen. De motoren van Audi en Porsche zullen gezamenlijk ontwikkelt worden en vanaf 2026 gebruikt worden. De deal wordt naar alle waarschijnlijkheid binnenkort definitief bekend gemaakt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Audi en Porsche waren succesvol in de 24 uur van Le Mans al hoewel de laatste wat tegenviel door een losse massakabel.Het kost tijd een topmotor te bouwen als
Je je in het hybride tijdperk begeeft.

0 10-01-2022 22:40:46
;