Menu
© McLaren
Nieuws

McLaren-CEO: 2022 kan wel eens raar uitpakken voor de teams

2 reacties | 1636x gelezen
03-01-2022 10:01

ewald | De CEO van McLaren, Zak Brown, verwacht niet dat zijn team dominant kan zijn in 2022.

Bron: Racefans

Hij is wel van mening dat er in de Formule1 een periode aankomt waarbij de prestaties van de teams dichter bij elkaar komen. Hij hoopt dan ook dat er aan het einde van het seizoen meerdere teams strijden om de wereldtitel.

"Er zijn een aantal teams die aan kracht zullen winnen. Een aantal teams zullen wat gaan verliezen. Ik denk ook dat er een paar verassingen komen. Het zou me in ieder geval erg verbazen als er maar één team dominant zou zijn."

De afgelopen jaren is dat Mercedes geweest die de boventoon voerde in de sport. Volgens Brown zou dat in 2022 wel eens kunnen veranderen.

Middels een slim ontwerp kan een team in het begin van het seizoen aan de leiding gaan. Dat hebben we ook al eens gezien in 2009 toen Brawn GP met een dubbele diffuser kwam die ongelooflijk veel tijdswinst opleverde. Dat was toen voldoende om Jenson Button wereldkampioen te laten worden. Het zou dit jaar ook wel eens zo kunnen gaan lopen.

Met het budgetplafond van dit jaar is de spanning alleen maar groter. "Teams moeten nu bewust keuzes gaan maken. Het zou me verbazen als de teams niet dichter bij elkaar komen."

"Het ultieme doel is natuurlijk om volgend jaar de Grand Prix van Abu Dhabi in te gaan met drie of vier teams die voor de titel kunnen strijden. Voor McLaren betekent dat ze de stap naar de top moeten gaan zetten. Ook van Ferrari wordt verwacht dat ze gaan voor de overwinningen. Het zal een spannend jaar worden." Aldus Brown


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Ik hoop dat hij gelijk krijgt, maar ik ben bang dat er sprake zal zijn van top teams, een groot middenveld en wacht achterblijvers. Maar we zien wel.

0 03-01-2022 10:17:20
dickyduks
Silver Member

het zou mooi zijn dat er meer teams kunnen strijden om het kampioenschap dan wordt het zeker een mooi en spanend seizoen in de f1 nog maar even afwachten hoe de nieuwe regels gaan uitpakken voor de f1 teams.

0 04-01-2022 15:23:21
;