Menu
© Pirelli
Nieuws

Hill: "Ik zie niet in wat Max fout deed"

5 reacties | 2648x gelezen
06-12-2021 12:45

ewald | Er zal nog lang over nagepraat worden over de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hier vochten Max Verstappen en Lewis Hamilton om de titel.

Bron: Motorsport

Het duel resulteerde in twee tijdstraffen en het terugplaatsen van Verstappen op de grid. De chaotische race zorgde ervoor dat het alleen maar spannender werd in de titelstrijd.

Het begon in de 37ste ronde. Hamilton wilde in de eerste bocht Verstappen inhalen maar beide coureurs schoten rechtdoor. Max kreeg te horen dat hij om strategische redenen zijn plek moest teruggeven aan Hamilton. Hierom remde hij af. Hamilton zag dat niet en reed achterop bij Verstappen.

Door dit incident liep Verstappen tegen twee tijdstraffen aan. Hill ziet niet in wat Max fout deed. "Ik zie niet in wat hij fout deed. Hij ging inderdaad ineens wat langzamer rijden. Ik denk dat het Lewis was die nogal nerveus was om ernaast te gaan rijden. Ze rijden beide met het mes tussen de tanden."

Het voorval zorgde er wel voor dat Hamilton wat voorzichtiger het duel in ging. "Lewis was niet geïntimideerd. Wel was hij op zijn hoede als hij in de buurt van Max reed. Dat is meer dan terecht."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

In de 37e ronde wilde Hamilton Max inhalen en Max remde af om zijn plaats terug geven vlak voor het begin van de DRS zone om Lewis direct weer te kunnen inhalen.Je kon horen dat de Mercedes terug schakelde i.pl.van remmen.Max deed
Niks fout.

1 06-12-2021 13:56:38
arts3
Silver Member

Max reed op dat moment op de medium band,had dat niet de harde band moeten zijn?Zijn banden waren totaal op.

06-12-2021 15:32:39
dirk2336
Quite a regular

Allereerst valt Mercedes me enorm tegen als merk en mentaliteit!! wat een slechte verliezers!! Ze kunnen er gewoon niet tegen dat een frisdrank merk het beter doet dan een auto merk, hahaha losers!!

0 06-12-2021 17:35:33
KawaEd
Senior Member

Beste Damon, met de jaren gaan de ogen en de perceptie wat achteruit.....deze baan is te smal en de wagens te snel voor deze rijstijl.....het nemen van risico`s werkt in de hand dat er foute beslissingen tijdens de gedrevenheid worden genomen en de agressiviteit waarmee Max reed ook een gevaar vormde voor anderen op de baan

1 06-12-2021 21:29:21
F1critic
Senior Member

Dat geldt dan waarschijnlijk niet alleen voor de perceptie van Damon vrees ik KawaEd, op het moment dat Max terugschakelde om Lewis voorbij te laten kon je duidelijk horen dat Lewis hetzelfde deed. Dat hij in de war was is dus onwaarschijnlijk zelfs gelogen. Een dag later verklaarde hij doodleuk dat hij best wist wat Max wilde maar dat hij er vanwege de DRS streep niet langs wilde. De baan was breed zat, de ruimte links naast Max ook. Helaas spelen Mercedes en de FIA samen een spelletje Max pesten. Lewis moet weer kampioen worden waarbij het heeeeel knap is op welke manier dit gebeurd is met een spannende finale en doorgestoken kaart.... Waarom is er bijvoorbeeld niets gebeurd met de opwarmronde bij de 1e herstart toen Lewis een veel te groot gat liet vallen? Toeval?

08-12-2021 22:29:47
;