Menu
© F1 place
Nieuws

Red Bull heeft nog geen oplossing voor klapperende achtervleugel

1 reactie | 1790x gelezen
25-11-2021 09:39

ewald | Tijdens de Grand Prix in Qatar het afgelopen weekend was te zien dat de achtervleugel van de auto van Red Bull klapperde als de DRS geactiveerd werd.

Bron: Motorsport

In eerste instantie leek het erop dat Red Bull het probleem opgelost had. Echter dat is niet zo. Er moet nu snel een oplossing gevonden worden door Red Bull voor de laatste twee races.

De laatste paar races had Red Bull een probleem met de achtervleugel voor medium downforce. Er is op verschillende beelden te zien dat de achtervleugel klapperde als het DRS systeem geactiveerd werd. De snelheid nam hierdoor af. Om dit probleem te omzeilen werd er in Qatar gereden met een high downforce achtervleugel.

In de volgende Grand Prixs, die van Jeddah en Abu Dhabi, hebben ze juist een medium of low downforce achtervleugel nodig. De oplossing voor het DRS probleem heeft dus een hoge prioriteit.

Daar de FIA heeft besloten dat de auto's qua ontwikkeling 'bevroren' zijn mag Red Bull geen aanpassingen doen aan de achtervleugel. Horner is er toch van overtuigd dat het team met een oplossing komt. "Ik denk dat het qua betrouwbaarheid redelijk eenvoudig moet zijn. Het is geen nieuwe technologie voor ons. We rijden hier al jaren mee." Aldus Horner


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

cajos
Bronze Member

In de volgende Grand Prixs, die van Monaco en Mexico ?????
Wie schrijft er NOU zoiets ?

0 25-11-2021 19:50:43
;