Menu
© Red Bull
Nieuws

Verzoek Mercedes afgewezen, Verstappen behoud definitief tweede plek GP Brazilië

0 reacties | 1312x gelezen
19-11-2021 15:02

bvonk | Het verzoek van Mercedes om opnieuw naar het incident in bocht 4 te kijken is vrijdag terzijde geschoven door de FIA. Er komt dus definitief geen straf voor het duel tussen Verstappen en Lewis Hamilton in Sao Paulo en Verstappen behoud zijn tweede plek.

Bron: autosport.com

In ronde 48 van de GP van Brazilië verdedigde Verstappen met hand en tand zijn plek. Volgens Mercedes stuurde Verstappen bewust niet in zoals normaal, met als gevolg dat beide titelkandidaten naast de baan belandden. Wolff noemde de verdediging van Verstappen namelijk "over het randje".

Maar de wedstrijdleiding besloot tijdens de race geen onderzoek te starten na het incident. Mercedes besloot op dinsdag een formele herziening in te dienen op basis van de onboardbeelden van Verstappen. Donderdag heeft Mercedes dat bewijs toelichten met dezelfde stewards als in Brazilië. Red Bull mocht de andere kant van het verhaal toelichten.

Vandaag heeft de wedstrijdleiding het verzoek van Mercedes definitief verworpen. De stewards erkennen dat de onboardbeelden niet gebruikt zijn tijdens de race, maar de beelden geven geen aanleiding om de zaak te heropenen. De uitslag van de GP Brazilië blijft dan ook staan met Verstappen op P2.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;