Menu
© Alpine
Nieuws

Alfa Romeo bevestigd Zhou als coureur voor 2022

10 reacties | 1516x gelezen
16-11-2021 11:59

koekjunior | Zojuist heeft het Alfa Romeo Orlen Racing team bekend gemaakt dat de Alpine junior Guanyu Zhou het stoelte van de vetrokken Antonio Giovinazzi zal gaan innemen.

Bron: Alfa Romeo Racing Orlen

Hiermee zal Zhou de eerste Chinees worden die gaat racen in de Formule 1 nadat er eerder al getest werd door de half Nederlandse Ho-Pin Tung (Williams en Renault) en de Chinees Ma Qing-Hua (HRT en Caterham). Zhou rijdt op dit moment nog in de Formule 2 waar hij momenteel in zijn derde seizoen de 2e plaats in beslag neemt achter de andere Alpine junior Oscar Piastri. De komst van Zhou was een publiek geheim geholpen door het feit dat hij naar verluidt ongeveer 25-30 miljoen euro aan sponsorgeld meeneemt.

Deze aankondiging betekend dus wel dat Alfa Romeo volgend jaar zal gaan aantreden met een compleet nieuwe line up na het eerder aangekondigde pensioen van Kimi Räikkönen. Volgend jaar zal de race line up van Alfa Romeo bestaan uit de ervaren Fin Valterri Bottas en de debutant Guanyu Zhou die zullen hopen dat met de nieuwe regelementswijzigingen de Alfa Romeo verder naar voren zal rijden dan in de afgelopen 2 seizoen het geval was daar waar het toen meer een achterhoede team was.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;