Menu
© Red Bull
Nieuws

Update: Verstappen ook verhoort door de stewards

2 reacties | 2039x gelezen
13-11-2021 14:42

bvonk | Naast Lewis Hamilton is er nu ook een onderzoek gestart naar Red Bull-coureur Max Verstappen. De Nederlander zou na de kwalificatie aan zijn eigen wagen hebben gezeten en die van concurrent Lewis Hamilton.

Bron: Formule1nieuws.nl

Na de kwalificatie dook op internet een filmpje op waarop te zien is dat Verstappen in parc fermé eerst aan zijn eigen achtervleugel zat en daarna mogelijk aan die Hamilton. Dat is ten strengste verboden, om mogelijke manipulatie tegen te gaan.

Het is opvallend dat het juist de achtervleugel is die nog wordt onderzocht door de stewards. In dat onderzoek heeft Mercedes zich nog een keer moeten melden bij de wedstrijdleiding. Het verhoor staat gepland om 14.30 uur Nederlandse tijd.

Update
De stewards hebben Max Verstappen een boete van 50.000 euro geven voor het aanraken van de achtervleugel van de Mercedes van Lewis Hamilton. Wat niet is toegestaan onder parc fermé-regels.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Denk niet dat Max echt iets heeft gedaan aan de vleugel van Hamilton maar slim is het niet, juist om dit soort verdenkingen te voorkomen. Wat een drama en dat nog voor de races.

0 13-11-2021 14:54:07
KawaEd
Senior Member

De kids zijn met moddergooien begonnen....waarom??......allebei de regels overtreden.......dan beiden gridstraf van 5 plaatsen!

0 13-11-2021 17:09:07
;