Menu
© Mercedes
Nieuws

Update: Onderzoek naar DRS van Hamilton

9 reacties | 3318x gelezen
13-11-2021 02:00

bvonk | Er is een onderzoek gestart van de steward naar de wagen van Lewis Hamilton. Er is een technische DRS-overtreding gezien bij de wagen van de Brit tijdens de kwalificatie van Brazilië.

Bron: autosport.com

Hamilton kan hierdoor worden uitgesloten van de kwalificatie. De Mercedes-coureur eindigde in Q3 voor titelrivaal Max Verstappen op Interlagos en behaalde de eerste plaats op de grid voor de 24-ronden tellende sprintrace van zaterdag.

In een bericht dat de FIA na de kwalificatie op vrijdag uitzond, onthulde technisch afgevaardigde Jo Bauer dat er een overtreding is gemaakt met de DRS op de auto van Hamilton.

"De verstelbare posities van de bovenste achterste vleugelelementen werden gecontroleerd op wagennummer 44 op naleving van artikel 3.6.3 van de 2021 F1 Technical Regulations", luidt het bericht. “Er is voldaan aan de eis van de minimale afstand. Maar aan de eis van het maximum van 85 mm, wanneer het DRS-systeem wordt ingezet en getest volgens TD/011-19, werd niet voldaan. Ik verwijs deze kwestie door naar de stewards voor hun overweging."

Mocht blijken dat de auto van Hamilton een technisch defect heeft opgelopen, dan kan de zevenvoudig wereldkampioen worden uitgesloten van de kwalificatieresultaten, waardoor hij achteraan op de grid zal starten bij de sprintrace.

Hamilton krijgt al een gridstraf van vijf plaatsen voor de race van zondag omdat Mercedes zijn motor heeft vervangen.

Update
De Fia heeft het besluit over een eventuele straf voor Hamilton uitgesteld tot zaterdagochtend. De achtervleugel van Hamilton zal van de wagen worden gehaald en er moet naar "aanvullend bewijs" worden gekeken om een goed oordeel te vellen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;