Menu
© Pirelli
Nieuws

Kledingvoorschriften voor F1-medewerkers in Saoedi-Arabië

17 reacties | 2287x gelezen
19-10-2021 08:28

ewald | In het weekend van 3/4/5 december zal de eerste Grand Prix verreden gaan worden van Saoedi-Arabië op het circuit van Jeddah.

Bron: Formule1nieuws

Er is veel kritiek op het feit dat deze race überhaupt doorgang vindt. Dat heeft te maken met de mensenrechten in Saoedi-Arabië. Vooral vrouwen zouden hier hinder van ondervinden.

Het Formule1-circus dat naar Saoedi-Arabië komt bestaat uit een breed scala van mensen. Er zijn hierbij ook veel vrouwen bij. Als ze willen gaan werken in de paddock zullen ze zich aan de kledingvoorschriften moeten houden. Voor de vrouwen gelden er strenge maatregelen.

Rokken, korte broeken, bikini's en mouwloze topjes mogen in ieder geval niet. Als er een jurk gedragen wordt dan moet deze tot over de knie vallen. Ook zouden de dames een broek mogen dragen in de paddock. Het zijn opvallende regels daar die niet gelden voor andere races in het Midden-Oosten.

Ook de coureurs ontkomen niet aan de regels. Zo mogen ze bijvoorbeeld geen kleding dragen waarbij hun schouders of benen zichtbaar zijn. Wel mogen ze een korte broek dragen op de baan en onderweg naar het hotel.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;