Menu
© Pirelli
Nieuws

Ricciardo: "Zou goed voelen als Verstappen kampioen wordt"

9 reacties | 1960x gelezen
18-10-2021 08:27

ewald | In 2016 en 2018 was Daniel Ricciardo teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing.

Bron: Formule1nieuws

Sinds die tijd hebben de twee een goede band opgebouwd. Er is een vriendschap ontstaan tussen de beide heren. Ze reizen zelfs samen naar de Grand Prixs over de hele wereld.

Ricciardo verwacht dat Verstappen populairder is als wereldkampioen in de Formule1 dan wanneer Hamilton zijn achtste titel in de wacht zou slepen dit jaar.

"Het is natuurlijk zo dat de beste moge winnen. Ik heb eigenlijk geen echte voorkeur. Het is goed om te zien dat ze een rivaliteit hebben dit jaar. Dat is ook erg leuk voor de fans van de sport. De beide coureurs doen er alles aan om te winnen. Ze zijn daardoor erg gewaagd aan elkaar."

Mocht Hamilton dit jaar zijn achtste wereldtitel halen dan komt hij daarmee op een recordhoogte te staan. Ricciardo denk dat Verstappen toch meer 'feel good factor' heeft dan Hamilton en dat het hem meer gegund is.

"Max is populairder omdat mensen graag een nieuw gezicht zien. Het zou dan voor hem de eerste titel zijn. Dat is iets spannends en nieuws voor iedereen. Daardoor heeft hij een grotere gunfactor." Aldus Ricciardo


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;