Menu
© Mercedes
Nieuws

Terugblik GP Turkije: Verstappen grijpt leiding in klassement, Hamilton heeft baalweekend

9 reacties | 1466x gelezen
11-10-2021 16:30

V.malafronte | Het Istanbul Park Circuit is het decor van de volgende episode in de intense titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Hamilton heeft voor de aanvang de meeste punten, maar na een nat weekend zijn de rollen omgedraaid. Wil je de actie herbeleven, of heb je juist wat gemist? Lees alles in deze samenvatting van het gehele GP-weekend.

Bron: Formule1nieuws.nl

Nog voor het weekend begint trekt Red Bull alle aandacht naar zich toe, omdat zij hun wagens in een fraai wit kleurenschema uitdossen, om motorleverancier Honda te bedanken. Mercedes houdt ondertussen de F1-wereld in spanning als het gaat om een mogelijke motorwissel voor Hamilton. Vrijdag hakt het team de knoop door en wordt bekend dat Hamilton tien plekken naar achter wordt gezet na de kwalificatie. Voor Verstappen een mooie kans om te oogsten.

Tijdens de trainingen laat Mercedes zien in goede vorm te zijn. Trainingen één en twee worden getopt door Hamilton, terwijl training drie in het water loopt en zodoende weinig representatief is voor de orde. Red Bull lijkt snelheid te missen ten opzichte van de Duitsers, terwijl Ferrari de weg omhoog steeds meer lijkt te vinden. Ook Alpha Tauri toont goede snelheid.

Lees ook: VT1 Turkije: Hamilton de snelste voor Verstappen en Leclerc

Lees ook: VT2 Turkije: Hamilton wederom de snelste. Leclerc tweede en Bottas derde

Lees ook: VT3 Turkije: Gasly voor Verstappen in natte trainingMet zijn gridstraf in het vooruitzicht kan Hamilton zaterdag maar één ding doen: poleposition pakken en de schade zo beperken. Dat doet de Brit, voor teamgenoot Valtteri Bottas en Verstappen. Bottas erft de pole (en ook de bijbehorende statistieken) van Hamilton, die wordt teruggezet naar de elfde plek. Verstappen beperkt de schade met zijn tweede startplek. Charles Leclerc bezet met Ferrari de derde plek op de grid, voor Pierre Gasly. Tegenvaller is Daniel Ricciardo, die eindigt als zestiende.

Lees ook: Hamilton pakt pole voor Bottas en VerstappenDe race begint onder natte omstandigheden en dat verandert de komende twee uur niet. De baan droogt niet op, maar wordt ook niet natter, waardoor de intermediates de enige goede keuze zijn. De meerderheid stopt eenmaal voor nieuwe inters, alleen Esteban Ocon rijdt de hele race uit op één setje. Cruciaal blijkt de timing van de stop, aangezien de inters moeilijk op werktemperatuur te krijgen zijn. Een vroegere stop betekent minder terugval en dat de nieuwe banden eerder werken. Heren die later stoppen zakken in de slotfase terug en moeten halsoverkop alsnog stoppen. Ondertussen rijdt Bottas strak naar zijn eerste overwinning van het jaar. Verstappen eindigt als tweede en grijpt de leiding in het kampioenschap. Sergio Perez maakt er een dubbel podium van voor Red Bull. Hamilton stopt te laat en valt na een inhaalrace terug naar de vijfde plek, achter Leclerc. Zodoende verlaat Verstappen Turkije met een voorsprong van zes punten.

Lees ook: Bottas wint in Turkije, Verstappen weer WK-leider

Lees ook: WK tussenstand na GP Turkije, Verstappen weer WK leider


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;