Menu
© Red Bull
Nieuws

Horner blij met Honda-livery

0 reacties | 1015x gelezen
07-10-2021 09:23

ewald | Red Bull Racing zal dit weekend rond gaan rijden met een speciale livery. Dit doen ze om motorleverancier Honda te eren.

Bron: Formule1nieuws

Dit weekend zou eigenlijk de Grand Prix van Japan plaatsvinden. Maar door COVID gaat dit niet door in Japan en zal er een race gereden gaan worden in Turkije. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. Er is een speciale livery en dar gaat het om.

Zowel Max Verstappen als Sergio Perez rijden dit weekend niet rond in het vertrouwde paarsblauw maar in een witte auto. De livery is gebaseerd op de Honda RA 722. Hierin wist Richie Ginther in 1965 de eerste Formule1-race voor Honda te winnen. Dat ze nu in de livery gaan rijden is een afscheidscadeau van Red Bull aan Honda.

"We keken er naar uit om samen met de Japanse fans van Honda de succesvolle relatie met Honda te vieren. Dit zou plaatsvind op het thuiscircuit Suzuka. Helaas gaat deze race in Japan niet door. Dit komt door de pandemie. Maar we konden het weekend niet aan onze neus voorbij laten gaan en gaan nu de fans eren in Turkije." Aldus Horner❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;