Menu
© Mercedes
Nieuws

Misschien toch motorwissel voor Hamilton in Turkije

10 reacties | 1740x gelezen
05-10-2021 13:24

ewald | Op dit moment is Hamilton de enige in de kopgroep die nog geen gridstraf heeft gekregen omdat hij een extra motor heeft gewisseld.

Bron: Sky Sports

Maar het begint erop te lijken dat ook hij er niet aan ontkomt. Zoals het er nu naar uitziet zal dat in Turkije plaatsvinden.

Deze motorstraffen spelen in de strijd om het kampioenschap een belangrijke rol. Bij het inzetten van een vierde motor moet een coureur vanaf de achterste plaats starten op de grid. De kans dat daar dan de concurrent van gaat profiteren is erg groot. Max Verstappen kreeg de gridstraf in Rusland. Maar hij wist zich toen vanaf een laatste startpositie helemaal naar de tweede plaats te rijden.

Mercedes-teambaas Toto Wolff liet in Rusland nog weten dat het er bij hun goed uitzag en dat er geen motorwissel ging komen. Maar daar lijkt toch verandering in te komen. In een interview zegt Wolff nu het volgende: "Een motorwissel is zeker een mogelijkheid. Over het wanneer en hoe is op dit moment nog geen beslissing genomen."

Een motorwissel kost uiteraard punten in het klassement. Echter kost een DNF door betrouwbaardouds problemen waarschijnlijk nog veel meer punten. "Een keer derde of tweede worden is te overzien. Niet finishen is eigenlijk geen optie. We zijn nu naar de parameters van de motoren aan het kijken om er zeker van te zijn dat er geen betrouwbaarheidsprobleem krijgen." Aldus Wolff


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;