Menu
© Mercedes
Nieuws

Marko: "Ik zie Hamilton niet zo'n inhaalrace rijden zoals Verstappen dat deed."

3 reacties | 1786x gelezen
30-09-2021 09:22

ewald | Red Bull denkt dat er nog wel een motorwissel aan zit te komen bij Mercedes. Maar wanneer Mercedes dat gaat doen is nog onduidelijk.

Bron: Mirror

Helmut Marko en Christian Horner baseren dat op de betrouwbaarheidsproblemen die er zijn met de motor bij zowel Valtteri Bottas als bij de klantenteams. Als Hamilton ook tegen een probleem aanloopt met één van zijn resterende motoren dan is het zeker dat er een motorwissel komt.

"We zien dat er best wel veel motoren op het moment gewisseld worden bij de andere teams die met een Mercedesmotor rijden. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat Mercedes dat ook gaat doen met de motor van Hamilton." Red Bull kan er niet voor de volle 100% op rekenen dat het ook gaar gebeuren. Ze gaan er alles op alles op zetten dat Verstappen voor komt te staan in de titelstrijd.

Helmut Marko is optimistischer dan Horner. Hij weet bijna zeker dat de wissel er gaat komen. Dan zal Hamilton een inhaalrace moet gaan rijden. Net zoals Verstappen dat deed in Rusland. "Vanaf de laatste plaats naar een podiumplek rijden doe je niet zomaar." Dat is waar Marko het voordeel in ziet voor zijn eigen team.

Ook zonder de motorstraf van Hamilton denkt Marko dat het allemaal positief uit gaat pakken voor Red Bull. "De Grand Prix die er nu aan kommen liggen ons wel. Met name de circuits in Brazilië en Mexico. Hier gaat het minder om prestaties van de motor maar om de prestatie van de gehele auto. Mercedes moet het hebben van de motor dus dat kan in het voordeel voor ons uitpakken." Aldus Marko


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

Marko is net een blind paard.....hij vergeet dat er een 7-voudig WK rondrijdt en dat alleen zijn Boy Wonder dat kan (en nog geen WK is of zal worden)

1 30-09-2021 12:04:17
Jan1947
Silver Member

Villeneuve is het niet met je eens. Zie het nieuwe artikel "Villeneuve: Max is superieur ten opzichte van Hamilton"

04-10-2021 17:30:54
RCH
Member

Moet hier Marko gelijk geven. Je rijdt niet zo makkelijk even naar voren, zeker niet in een Mercedes die veel last heeft van de verstoorde lucht door voorliggende auto's. Verstappen heeft (net als Lewis) geluk gehad met de regen, anders was hij maximaal 7e geworden. Dit soort geluk heb je nodig om kampioen te worden, dus het ziet er goed uit voor hem.

0 05-10-2021 16:40:20
;