Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes over motorproblemen: "We proberen het te begrijpen"

4 reacties | 2703x gelezen
28-09-2021 09:13

ewald | Er worden door de Mercedes-teambaas Toto Wolff vraagtekens gezet bij de prestaties van de motoren van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Bron: Formule1nieuws

Er zou volgens hem redelijk veel onduidelijkheid zijn over de motor. Er zou nu oer race gekeken worden of er een motorwissel nodig is bij de coureurs van Mercedes. Bottas moest in Rusland al zijn vijfde motor gebruiken.

"Op dit moment zijn we de prestaties van de motor aan het evalueren." Wolff vermoedt dat er mogelijk problemen zijn met de motoren. "We hebben nog een aantal vraagtekens en onzekerheden over de motoren. We kunnen hierdoor nog geen besluit nemen over welke motoren we weer in de pool willen plaatsen om te gebruiken."

Het is dus nog even afwachten of Hamilton het seizoen gaat redden met drie motoren. Gebruik maken van een extra motor zou hem een gridstraf opleveren. Volgens Wolff zijn ze nu aan het proberen om de prestaties en ongemakken van de motor te begrijpen.

"Voor nu bekijken we per raceweekend naar de prestaties en levensduur van de motoren van Hamilton en Bottas. Na het raceweekend dien we een evaluatie en besluiten we wat we met de motor gaan doen."

Wolff sluit niet uit dat er nog een motorwissel voor Hamilton komt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Klinkt niet lekker. "We proberen het te begrijpen" ! Dan hoor ik liever de RedBull benadering: "We weten wat er mis is, we gaan het evalueren en dan lossen we het op". En ik moet ook nog maar zien of Lewis bij een motorwissel in staat is dat zonder puntenverlies te doen, zoals Max dit weekend wel gedaan heeft. Zie ook mijn post bij het artikel "Terugblik GP Rusland: Mercedes dicteert, Verstappen beperkt schade".

0 28-09-2021 12:36:50
cajos
Bronze Member

Ik denk dat ze bij Mercedes een Verstappen syndroom hebben gekregen in Rusland.

1 28-09-2021 16:57:24
Jan1947
Silver Member

En een paracetamolletje helpt daar niet echt tegen :-)

29-09-2021 10:48:28
arts3
Silver Member

Wolff is weer bezig iedereen op het verkeerde been te zetten.Volgens Max is het succes van Russel te weiten aan de Mercedes motor in de Williams,die het prima
Doet.

0 30-09-2021 10:53:26
;