Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes over motorproblemen: "We proberen het te begrijpen"

13 reacties | 3153x gelezen
28-09-2021 09:13

ewald | Er worden door de Mercedes-teambaas Toto Wolff vraagtekens gezet bij de prestaties van de motoren van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Bron: Formule1nieuws

Er zou volgens hem redelijk veel onduidelijkheid zijn over de motor. Er zou nu oer race gekeken worden of er een motorwissel nodig is bij de coureurs van Mercedes. Bottas moest in Rusland al zijn vijfde motor gebruiken.

"Op dit moment zijn we de prestaties van de motor aan het evalueren." Wolff vermoedt dat er mogelijk problemen zijn met de motoren. "We hebben nog een aantal vraagtekens en onzekerheden over de motoren. We kunnen hierdoor nog geen besluit nemen over welke motoren we weer in de pool willen plaatsen om te gebruiken."

Het is dus nog even afwachten of Hamilton het seizoen gaat redden met drie motoren. Gebruik maken van een extra motor zou hem een gridstraf opleveren. Volgens Wolff zijn ze nu aan het proberen om de prestaties en ongemakken van de motor te begrijpen.

"Voor nu bekijken we per raceweekend naar de prestaties en levensduur van de motoren van Hamilton en Bottas. Na het raceweekend dien we een evaluatie en besluiten we wat we met de motor gaan doen."

Wolff sluit niet uit dat er nog een motorwissel voor Hamilton komt.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;