Menu
© Mercedes
Nieuws

Terugblik GP Rusland: Mercedes dicteert, Verstappen beperkt schade

1 reactie | 599x gelezen
27-09-2021 16:27

V.malafronte | In Rusland is de Mercedes duidelijk de snelste wagen. Ondanks dat McLaren met de poleposition aan de haal gaat, wint Lewis Hamilton voor de honderdste keer een Grand Prix. Max Verstappen beperkt de schade in het klassement. Wil je de actie herbeleven, of heb je juist wat gemist? Lees alles in deze samenvatting van het gehele GP-weekend.

Bron: Formule1nieuws.nl

Vanaf de eerste vrije training bevestigt Mercedes hun favorietenstatus op het circuit aan de Zwarte Zee. Valtteri Bottas topt de eerste twee sessies, met teamgenoot Lewis Hamilton in zijn kielzog. Verstappen zit er goed bij en ook de Ferrari’s en McLarens kunnen het tempo volgen. De derde training wordt geannuleerd, vanwege de heftige regen.

Lees ook: VT1 Rusland: Bottas snelste voor Hamilton en Verstappen

Lees ook: VT2 Rusland: Bottas wederom de snelste, motorwissel VerstappenZaterdagmiddag is de regen gaan liggen, waardoor de kwalificatie wel van start gaat. Verstappen is al na één rondje klaar, de Nederlander start achteraan door een motorwissel. Dit geldt ook voor Charles Leclerc. Aan de top van de tijdenlijst wordt het echter spannend. George Russell wisselt als eerste zijn regenbanden in voor slicks, waarna de rest volgt. Hamilton raakt de muur van de pitstraat en verliest veel tijd bij het verwisselen naar een nieuwe voorvleugel. Carlos Sainz pakt de voorlopige poleposition, maar even later pakt Lando Norris die af. Daarachter komt de Williams van Russell op P3. Hamilton sluit aan op plek vier.

Lees ook: Norris pakt verassend pole in Rusland, Mercedes blundertOp zondag lijkt Norris zijn poleposition om te gaan zetten in zijn eerste overwinning, ondanks druk van onder andere Sainz en later Hamilton. Een paar ronden voor het einde van de race begint het echter te regenen. Waar de meeste mannen wisselen naar inters, blijft Norris op zijn slicks buiten. Dat blijkt een verkeerde gok te zijn. De Brit houdt zijn McLaren niet op de baan, waardoor Hamilton hem in kan halen en zijn honderdste zege in de Formule 1 binnenhaalt. Daarachter klimt Verstappen in de laatste ronden nog een paar plekken, naar een tweede plaats. Sainz maakt het podium compleet. Hamilton neemt met zijn overwinning ook de leiding in het kampioenschap over. Norris wordt door het publiek beloont met de titel ‘driver of the day’.

Lees ook: Hamilton wint zijn 100ste GP, sensationele tweede plaats Verstappen in nat Sotsji


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Jan1947
Silver Member

Er zijn een paar dingen die in alle commentaren onderbelicht blijven. Je leest overal dat Max de schade in het klassement beperkt heeft. Hij is ondanks de start vanaf de laatste plaats op een tweede plaats geëindigd en dat was op dit Mercedescircuit waarschijnlijk het hoogst haalbare. Ook als hij niet achteraan gestart zou zijn. Maar wat hij werkelijk gedaan heeft is dat hij een vierde motor aan de pool toegevoegd heeft zonder een enkel verliespunt !!! Het is zeer onwaarschijnlijk dat Mercedes het seizoen uit kan rijden met drie motoren. Dus die moeten ook een keer een gridstraf nemen. En ik moet nog maar zien of Lewis dan ook naar een tweede plek kan rijden. De Mercedes presteert nu eenmaal minder goed in vuile lucht en Lewis wil onder druk de laatste tijd nog wel eens een foutje maken. De winst die Max dan in dat weekend binnen haalt heeft hij hier op Sotchi verdiend.
Het tweede wat onderbelicht blijft gaat over de keuze van Lando om op de slicks buiten te blijven. Zodra het harder begon te regenen stijgt de kans dat er iemand de muur in knalt en dat je dan een safetycar krijgt. Als je dan nog op de baan bent in leidende positie rij je achter die safetycar probleemloos naar de finish. Knap lullig als je eerst naar binnen bent gegaan voor inters, en dan ergens midden in het veld achter anderen die nog op slicks rijden aansluit en zo achter een safetycar naar de finish hobbelt. Al met al vond ik de keus van Lando zo slecht nog niet. Het getuigde in ieder geval van lef en inzicht en hij heeft domweg enorm pech gehad.

0 27-09-2021 23:03:57
;