Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas F1 bevestigt Schumacher en Mazepin voor 2022

9 reacties | 1682x gelezen
23-09-2021 17:22

bvonk | Haas heeft aangekondigd dat Mick Schumacher en Nikita Mazepin in 2022 voor een tweede Formule 1-seizoen bij het team zullen blijven.

Bron: autosport.com

In een verklaring voorafgaand aan Mazepin's thuisrace in Rusland dit weekend, heeft Haas bevestigde dat het volgend seizoen met een ongewijzigde line-up zal rijden.

"We wisten dat we in 2022 continuïteit achter het stuur wilden hebben en ik ben blij om precies dat te bevestigen met Mick Schumacher en Nikita Mazepin die volgend jaar weer strijden voor het Uralkali Haas F1 Team", zei teambaas Gunther Steiner.

“2021 heeft beide coureurs de kans geboden om de Formule 1 te leren als rookies en dat hebben dit jaar veel gedaan. Het is zeker een zwaar seizoen geweest met het pakket dat we hebben gehad, maar tegelijkertijd zijn ze allebei de uitdaging aangegaan en hebben ze nauw samengewerkt met het team om onze processen te leren kennen. Nu we vooruitkijken naar het seizoen 2022, hebben we er vertrouwen in dat we als team vooruit kunnen en Mick en Nikita een competitief racepakket kunnen geven om de volgende stap in hun Formule 1-carrières te maken."

Haas koos ervoor om zijn auto voor 2021 niet te ontwikkelen om zich volgend seizoen volledig te kunnen focussen op de inkomende reglementen, en beschouwt dit seizoen als een overgangsjaar. Het heeft Schumacher en Mazepin aan de achterkant van het veld achtergelaten, vaak alleen met elkaar vechtend om positie, wat heeft geleid tot spanningen tussen het duo, het meest recent gezien op Zandvoort met incidenten in de kwalificatie en de race.

"Het eerste jaar samen met Haas F1 is erg spannend en leerzaam, en ik weet zeker dat ik alle ervaring die ik heb opgedaan het komende jaar kan meenemen", aldus Schumacher. "Met de nieuwe technische reglementen, de indrukwekkende ambitie van het hele Haas F1-team en de steun van Ferrari geloof ik dat we dichter bij het veld zullen komen in het seizoen 2022 en dat we in staat zullen zijn om voor punten te vechten."

Mazepin voegde toe: “Ik ben erg opgewonden voor volgend jaar, de nieuwe auto en om de kans te krijgen met Haas F1 om te kunnen groeien. Ik denk dat we volgend jaar sterk zullen uitkomen."

De bevestiging van Haas betekent dat de enige onaangekondigde stoel voor volgend seizoen nu bij Alfa Romeo ligt, waarbij het team nog moet onthullen wie de teamgenoot van Valtteri Bottas zal zijn.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;