Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull heeft optie op Albon voor 2023

9 reacties | 1887x gelezen
20-09-2021 09:26

ewald | Officieel is Alexander Albon het komende seizoen in dienst bij team Williams. Echter Red Bull behoudt de optie op zijn diensten voor 2023 als dat nodig mocht zijn. Dat laat Christian Horner weten op de officiële website van de Formule1.

Bron: Formula 1

Er was al eerder duidelijk geworden dat Red Bull de contanten niet wilde breken met Albon. De reden is dus nu ook bekend.

"De relatie tussen ons is goed. Er blijft dus een link met ons bestaan en we kunnen in 2023 gebruik maken van zijn diensten als we dat willen. Aan het einde van het volgende jaar had hij geen contract meer. Wat wij gedaan hebben is de toekomstige opties voor hem veiligstellen."

Eind 2020 is Albon vervangen in de Formule1 door Sergio Perez. Albon is wel fulltime actief in de DTM voor Red Bull en hij verricht testwerkzaamheden. Horner is erg onder de indruk van zijn inzet. Hij is dan ook van mening dat Alexander Albon zeker van toegevoegde waarde is binnen het team.

"Hij heeft een krankzinnig aantal uren in de simulator doorgebracht. Achter de schermen heeft hij geweldig werkt geleverd. Ook is hij betrokken geweest bij de auto van het volgende seizoen. De dag dat hij tekende bij Williams zat hij dezelfde avond weer bij ons in de simulator." Aldus Christiaan Horner


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;