Menu
© Mercedes
Column

Straffen in Formule1 worden te snel gegeven

15 reacties | 1909x gelezen
17-09-2021 17:02

koekjunior | Afgelopen zondag kwam het, na Silverstone, wederom tot een aanvaring tussen de twee kemphanen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Ditmaal werd Max bestraft waar Lewis dit werd op Silverstone. Nu zal iedereen over bovenstaande gevallen zijn of haar mening hebben, maar wat mij bevreemdt is dat er persé steeds een schuldige dient te worden aangewezen.

Bron: www.formule1nieuws.nl

Als dit zo doorgaat wordt er zo dadelijk voor ieder wissewasje een straf uitgedeeld wat ertoe zal leiden, iets wat Alonso heel goed heeft verwoord, dat het pure racen zal eindigen omdat niemand meer een actie zal durven te maken uit angst een straf ervoor te ontvangen mocht de actie niet helemaal lopen zoals gehoopt.

De coureurs hebben het, na een bijna treffen met elkaar, drukker met het op de radio verkondigen dat ze van de baan werden gedrukt of dat er geen ruimte wordt gelaten, in plaats van dat ze blijven strijden om die plek, in beginsel de basis van racen. Wil je iemand voorbijkomen dan moet je dat maar zien te doen, punt uit! Natuurlijk moet je er hierbij van uitgaan dat de heren elkaar op die momenten wel ‘in leven laten’, iets wat 95 van de 100 keer wel gebeurt.

Als dit zich echter doorzet kijken we uiteindelijk naar optochten waarbij inhalen zo goed als alleen nog maar een drs-bezigheid is, een kunstmatige manier om in te kunnen halen op de rechte stukken.

De twee aanvaringen tussen Max en Lewis waarbij het leidde tot een crash samen of één van hen, zijn, wat mij betreft, in beide gevallen race-incidenten welke niet bestraft hadden moeten worden. Het gevecht wat de heren aan kop aan het voeren zijn zorgt ervoor dat we allemaal weer op het puntje van de stoel zitten tijdens de races en beide coureurs zijn een klasse apart dit seizoen. Dat hierbij 2 teams betrokken zijn maakt het na al die jaren Mercedes-hegemonie alleen maar mooier! Daar horen geen straffen bij voor dit soort incidenten.

Kortom minder straffen en meer racen! Ik hoor graag jullie meningen hierover.

Bedankt voor het insturen Koekie!


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;