Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari: "Update in Turkije zorgt voor 15pk extra"

1 reactie | 662x gelezen
16-09-2021 10:23

ewald | Er is goed nieuws te vermelden voor Ferrari. Vanaf de Grand Prix van Turkije gaan ze een nieuwe motor gebruiken die meer vermogen zou leveren.

Bron: Auto, Motor und Sport

Het zou niet aan de vernieuwde verbrandingsmotor liggen maar met name aan de elektrische infrastructuur in en rondom de motor.

Sinds het afgelopen jaar heeft Ferrari een motor die een stuk minder sterk is. Dit is nadat zij, na een illegale motor in 2019, een overeenkomst hebben gesloten met de FIA. Als gevolg hiervan is de motor minder competitief als die van Mercedes die van Honda. Vanaf de Grand Prix van Turkije zou hier verandering in komen.

Het zou een flinke update zijn die Ferrari meeneemt naar Turkije. De motor zelf zou niet aangepast worden omdat er een 'engine freeze zou zijn, maar de bedrading rondom de motor mag wel aangepakt worden. Ferrari gaat overstappen naar een systeem met 800 volt in plaats van 400 volt. Hierdoor kunnen ze anders omgaan met de energie die gewonnen wordt uit de MGU-K en de MGU-H.

De update zou ervoor zorgen dat er 15pk extra zou zijn. Dat is een flinke stap vooruit. Op dit moment zouden ze 20pk achterlopen op de concurrenten. Het gat wordt met de 15pk extra dus kleiner. Ze komen dan dichterbij het vermogen van de Honda en de Renault-motor.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Het was volgens sommige berechten juist iets om de motor dat niet helemaal in orde was en dus anders moest. Hebben ze nu dan een manier gevonden waarop het wel mag?

Blijft allemaal vaag omdat de inhoud van deal met de FIA geheim is gebleven. Ben benieuwd wat Ferrari dit gaat opbrengen.

0 16-09-2021 15:16:54
;