Menu
© Williams
Nieuws

Officieel: Russell naar Mercedes in 2022

11 reacties | 1948x gelezen
07-09-2021 11:10

V.malafronte | George Russell komt in 2022 uit voor Mercedes als teamgenoot van Lewis Hamilton. De Brit vervangt de naar Alfa Romeo verkassende Valtteri Bottas.

Bron: Mercedes

Het hing al langer in de lucht dat Russell naar Mercedes zou verkassen en daar aan de slag zou gaan als teamgenoot van Hamilton. Met het nieuws gisteren dat Valtteri Bottas naar Alfa Romeo vertrekt was het al zo goed als zeker dat Russell naar Mercedes zou gaan en vandaag is daar dan de eindelijk de officiële aankondiging.

De Brit maakt al sinds 2017 deel uit van de opleiding van Mercedes. Als onderdeel van dat programma won hij in 2018 de Formule 2, om een jaar later de overstap te maken naar Williams. Bij dat team was het lastig om daadwerkelijk potten te breken, maar in de drie jaar dat Russell daarvoor uitkomt maakt hij wel indruk. Hij verslaat zijn teamgenoten constant en blinkt vooral op zaterdag uit. Eenmaal kwam hij voor Mercedes in actie, tijdens de Grand Prix van Sakhir. Daar maakte hij indruk en leek zelfs op weg naar de overwinning, totdat pech roet in het eten gooide. Volgend jaar kan hij revanche nemen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;