Menu
© Red Bull
Nieuws

Rechter oordeelt dat GP in Zandvoort kan doorgaan

1 reactie | 1248x gelezen
31-08-2021 15:36

bvonk | De milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) had gevraagd om de natuurvergunning te schorsen vanwege een eventueel te hoge stikstofuitstoot. Maar de rechter gaat daar dus niet in mee en kan de GP op het circuit van Zandvoort op zondag gewoon doorgaan.

Bron: Formule1nieuws.nl

Volgens het MOB ging de natuurvergunning uit van de verkeerde stikstofberekeningen en werd meer er stikstof uitgestoten dan dat in de vergunning staat.

De rechter oordeelde daar vandaag anders over en heeft het licht op groen gezet voor de eerste Grote Prijs van Nederland in 36 jaar, mét publiek en een interessant raceprogramma rondom de Formule 1.

Omdat er nog een bodemprocedure loopt naar de verwachte stikstofuitstoot oordeelde de rechter in het voordeel van Zandvoort. "Nu het oordeel over de rechtmatigheid van de verleende vergunning in de bodemprocedure nog volledig open ligt, laat de voorzieningenrechter de belangenafweging in het voordeel van Circuit Zandvoort uitvallen", aldus de rechtbank in de uitspraak.

Het besluit houdt ook rekening mee dat de meeste organisatorische kosten voor de GP al gedaan zijn: "Circuit Zandvoort heeft de GP vrijwel volledig georganiseerd en heeft hier fors in geïnvesteerd. Het niet doorgaan van de F1 zou direct leiden tot zeer grote schade en mogelijk faillissement voor Circuit Zandvoort."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Mooi dat het nu zeker is maar dit zal volgend jaar weer spelen ben ik bang.

0 31-08-2021 18:01:29
;