Menu
© Red Bull
Nieuws

Maandag of dinsdag uitspraak over kwestie 'stikstof' rondom Grand Prix op Zandvoort

10 reacties | 1586x gelezen
27-08-2021 08:59

ewald | Het blijft nog even spannend rondom de Grand Prix van Zandvoort.

Bron: Formule1nieuws

Aanstaande maandag of dinsdag doet de rechter een uitspraak in het kort geding over de vermeende uitstoot van stikstof tijdens de Grand Prix van Zandvoort. Na de zitting zei de rechter het volgende: “De belangenafweging is een lastige. Daar wil ik de tijd voor nemen."

De rechter begrijpt hij dat er zorgen zijn rondom de vermeende te hoge uitstoot van stikstof. Maar hij heeft ook begrip voor alle andere belangen die er zijn rondom het doorgaan van de race.

De eisende partij stelde tijdens de zitting in Haarlem dat de race zonder publiek en zonder de Formule3 en Porsche Supercup door zou kunnen gaan. "Bij wijze van compromis". De organisatie gaat hier natuurlijk niet in mee. De schade zou dan enorm zijn. Deze zou dan in de miljoenen gaan lopen voor het circuit.

Een advocaat wees er, namens de provincie, erop dat het circuit er al ligt sinds 1948. Het is dus geen nieuwe activiteit. "Er mocht altijd al geracet worden op het circuit en nog steeds mag dat. De natuur is niet in het geding. De stikstofuitstoot is dit jaar al veel lager omdat er minder evenementen gehouden worden tijdens de coronapandemie."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;