Menu
© Renault
Nieuws

Grand Prix Qatar vervangt Grand Prix van Australië

0 reacties | 1217x gelezen
24-08-2021 08:11

ewald | De Formule1-kalender is ook dit jaar door het coronavirus weer door de war geschopt.

Bron: Motorsport

Onder andere de races in Australië, Canada en Japan gaan niet door. Dit zorgt voor wat gaten op de kalender. Het managementteam van de Formule1 is nu naarstig op zoek naar opvulling van de kalender. Het lijkt erop dat die nu gevonden is.

Azië laat het niet toe om races van de Formule1 door te laten gaan. Daarentegen staan de deuren in het Midden-Oosten wagenwijd open voor de Formule1. Zoals het er nu naar uitzet dan zal de van de Grand Prix van Australië vervangen gaan worden door een grand prix van Qatar. Deze zal dan plaats vinden op 21 november op het Losail International Circuit.

Naast de Grand Prix in Saoedi-Arabië, Bahrein en Abu Dhabi, zou dir dan de vierde race worden in die regio. De vraag is nog wel over hoe er gereageerd gaat worden op een race in Qatar. Omtrent het WK voetbal 2022 loopt er namelijk nog een kwestie als het gaat om de mensenrechten.

Qatar zou niet de enige toevoeging worden aan de kalender. Er zou ook nog een tweede Grand Prix in Bahrein op de kalender komen. Er zou dan gereden moeten worden op de kortere Outer Track lay-out.

De Grand Prix van Qatar zou dan niet de enige nieuwe toevoeging zijn aan de kalender. Motorsport.com weet namelijk ook te melden dat een tweede Grand Prix in Bahrein op handen is. In 2020 was dit ook het geval en toen werd er gereden op de korte Outer Track lay-out.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;