Menu
© Mercedes
Nieuws

Bottas: "Naast Hamilton rijden is moeilijk en erg motiverend"

12 reacties | 1679x gelezen
23-08-2021 08:39

ewald | In 2017 kwam Valtteri Bottas bij het team van Mercedes als vervanger van Nico Rosberg.

Bron: Formule1nieuws

Het was volgens Valtteri Bottas geen makkelijke opgave om in de voetsporen te treden van Nico Rosberg. Deze had namelijk het seizoen daarvoor de wereldtitel binnengesleept. Hierna besloot hij om met pensioen te gaan.

"Iemand vervangen die net het WK gewonnen heeft is erg moeilijk. Het was een hele grote opgave. Het team koos voor mij. De druk is altijd enorm in deze sport."

In 2016 reed Bottas nog voor Williams. Hij kreeg de onverwachte kans om over te stappen naar het beste team van de grid. "Het was een grote stap in mijn carrière. De druk om te presteren was erg groot. Alleen daardoor kon ik ervoor zorgen dat ik het jaar erna ook een nieuw contract zou krijgen. Dat is een gevecht dat je elk jaar weer hebt. Je moet je je altijd bewijzen in deze sport."

"Het is niet makkelijk om teamgenoot te zijn van Lewis Hamilton. Hij is erg snel in de kwalificatie en in de race. Het zorgt er wel voor dat ik alles moet geven als ik hem wil verslaan. Dat is niet eenvoudig echter wel erg motiverend voor mij." Aldus Bottas


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;