Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Gasly wacht af wat er bij Red Bull gaat gebeuren

9 reacties | 1870x gelezen
17-08-2021 14:19

bvonk | AlphaTauri-coureur Pierre Gasly zegt dat hij wacht om "te zien wat er gebeurt" bij het hoofdteam van Red Bull, omdat hij hoopt duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst in de Formule 1 voordat de zomerstop voorbij is.

Bron: autosport.com

Gasly promoveerde van Toro Rosso, de vorige identiteit van AlphaTauri naar Red Bull in 2019, maar werd na slechts een half seizoen terug naar het junior-team gedegradeerd.

De Fransman groeide door de ervaring en kwam sterk terug in 2020, een seizoen afgesloten met een eerste overwinning in Monza. In 2021 zorgt Gasly er in zijn eentje voor dat zijn team meedoet om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap, waarbij hij 50 punten scoorde tegen 18 voor rookie teamgenoot Yuki Tsunoda.

Gasly's verbeterde vorm heeft indruk gemaakt op zijn bazen bij Red Bull, maar het wordt onwaarschijnlijk geacht dat dit zal leiden tot een terugkeer naar Milton Keynes, hoewel Red Bull het eenjarige contract van Verstappen's huidige teamgenoot Sergio Perez nog niet heeft verlengd.

Toen hem werd gevraagd naar zijn F1-toekomst, gaf Gasly toe dat hij wacht om "eerst te zien wat er gebeurt" bij Red Bull en hoopt dat hij wat antwoorden zal krijgen voordat het seizoen 2021 eind augustus in België wordt hervat. "Ik denk dat het aan mijn kant vrij duidelijk is, het is in Red Bull's handen", zei Gasly.

"Ik heb duidelijk een contract voor een langere periode met hen en ik heb er alle vertrouwen in dat we ergens in de zomerstop of na de zomervakantie wat antwoorden zullen krijgen."

AlphaTauri-teambaas Franz Tost wil zowel Gasly als Tsunoda voor 2022 behouden en Gasly meer verantwoordelijkheid geven als teamleider bij het Italiaanse middenveld.

Gasly zei dat hij genoot van de rol van teamleider, maar gaf toe dat een coureur "altijd in de beste auto wil zitten" wanneer de kans zich voordoet. "Ik denk dat ze een leider in AlphaTauri willen om het team vooruit te helpen en echt te proberen dit team naar voren te brengen, en ik denk dat er nu een geweldige werkrelatie is en een echte wil om AlphaTauri vooruit te helpen," legde hij uit.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;