Menu
© Pirelli
Nieuws

Aston Martin formeel in beroep tegen diskwalificatie Vettel, FIA bekijkt zaak vandaag

10 reacties | 1721x gelezen
09-08-2021 15:33

bvonk | Het Aston Martin F1-team heeft besloten om door te gaan met het beroep tegen de uitsluiting van Sebastian Vettel van de Hongaarse GP. Het team heeft verzocht om een apart proces, een recht op herziening, en zegt dat het "belangrijk nieuw bewijs heeft ontdekt" dat zondagavond na de race nog niet beschikbaar was.

Bron: autosport.com

Vettel werd uitgesloten van zijn tweede plaats nadat de FIA niet in staat was om de benodigde brandstof van één liter uit de auto te halen voor tests na de race.

Nadat de beslissing was bekendgemaakt, diende het team een intentieverklaring in om in beroep te gaan, waarbij het tot donderdagavond had om de opties te overwegen en te beslissen of het al dan niet door zou gaan.

Om het bewijs te bewaren heeft de FIA de auto van Vettel in beslag genomen en naar de technische faciliteit in Frankrijk vervoerd.

Uit de gegevens van het team bleek dat, gezien de hoeveelheid brandstof in de auto en wat was geregistreerd als gebruikt door de brandstofstroommeter van de FIA, er nog 1,74 liter in de tank had moeten zitten, maar er kon slechts 0,3 liter worden weggepompt, waardoor er 1,44 liter overbleef.

Teambaas Otmar Szafnauer vertelde zondagavond aan Autosport dat het team denkt dat de opvoerpomp in de auto defect was, waardoor de pogingen om brandstof uit de auto te krijgen in gevaar kwam. De pomp mag je vervangen door een identieke nieuwe en zo wil het team het dus opnieuw moet proberen om de brandstof uit de auto te krijgen.

De FIA heeft aangekondigd dat Aston Martin wordt verzocht om op maandag 9 augustus via een video-teleconferentie te verschijnen om de zaak te bespreken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;