Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari: "Motor van Leclerc moet vervangen worden na crash met Stroll"

9 reacties | 1669x gelezen
04-08-2021 10:30

ewald | Ferrari heeft in een persbericht laten weten dat de motor van Charles Leclerc onherstelbaar beschadigd is na de crash in de Grand Prix van Hongarije.

Bron: Ferrari

Leclerc werd in de openingsronde aangereden door Lance Stroll. Er blijkt nu meer schade te zijn dan er in eerste instantie gedacht was.

In de eerste bocht van de Grand Prix van Hongarije gingen veel coureurs van de baan. Het leek er even op dat Leclerc hiervan kon profiteren. Echter nog geen seconde laten werd hij aangereden in de zijkant door Stroll. Achteraf blijkt de schade groter te zijn dan in eerste instantie ingeschat werd.


"De motor blijkt, na een nader onderzoek, onherstelbaar beschadigd te zijn door de crash. Deze kan dus niet meer gebruikt worden en dient vervangen te worden."

Dat heeft wel gevolgen voor het team. Er moeten nu meer kosten gemaakt worden voor een nieuwe motor. Maar het is natuurlijk ook zo dat er een gridstraf op de loer ligt verder in het seizoen. Er mag per team namelijk maar gebruik gemaakt worden van drie motorren per seizoen. Nu de tweede motor stuk is en ze dus aan de derde motor gaan beginnen zo vroeg in het seizoen zullen ze waarschijnlijk een vierde motor in moeten gaan zetten om het einde van het seizoen te halen. Met alle gevolgen van dien.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;