Menu
© Pirelli
Nieuws

Officieel: Vettel raakt tweede plaats en punten kwijt

5 reacties | 1684x gelezen
02-08-2021 08:25

ewald | Er is bekend gemaakt dat de tweede plaats van Sebastian Vettel geschrapt in uit de uitslag van de Grand Prix van Hongarije.

Bron: FIA

Iedereen die achter hem stond schuift dus een plaat op. Hierdoor krijgt Hamilton 3 punten extra. Max Verstappen 1 punt.

Nadat het bekend gemaakt werd lag de website van de autosportbond er enige tijd uit door de grote bezoekersaantallen.

Na de race, in de uitloopronde, moest Vettel zijn auto, in opdracht van het team, naast de baan parkeren. "Stop nu de auto" Kreeg hij over de boordradio te horen. Hij parkeerde zijn auto in de derde sector en kon vervolgen lopend naar het podium toe.

De FIA deed er gisteravond een verslag uit dat er uit de auto van Vettel te weinig brandstof gehaald kon worden voor controle.

"Na de race werd op wagen nummer 05 gecontroleerd of er 1,0 liter brandstof uit de wagen kon worden gehaald. Het was helaas slechts mogelijk om 0,3 liter brandstof eruit te halen."

"Ik verwijs daarom in deze kwestie naar stewards ter overweging. Dit is namelijk in strijd met artikel 6.6.2 van het technische reglement van de Formule 1." Aldus Bauer

Hierna is er door de FIA de beslissing genomen om het team van Aston Martin uit de uitslag te schrappen. Dat betekent dat alle andere een plaatsje opschuiven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Speedster
Bronze Member

Ik kan me zo opwinden om dit soort straffen. Een dijk van een race voor Vet en dan dit. Jana....regels zijn regels. Maar die kunnen ook herzien worden. Pitstop te snel en daardoor onveilig(????)....FIA past het aan. Zo zijn er diverse regels gedurende een seizoen aangepast. Maar de straf maten worden gehanteerd aan de hand van straffen in verleden voor soortgelijke incidenten. Er word niet gekeken naar de effecten van een incident cq overtreding. Dit ramt werkelijk nergens op. Het is dat ik het racen mooi vind, anders had de F1 (door toedoen FIA) mij allang verloren als toeschouwer.

2 02-08-2021 10:24:12
Speedster
Bronze Member

En volgens mij is Aston Martin nog bezig met het protest....toch?

02-08-2021 10:31:18
bvonk
Moderator

Inderdaad, ze hebben een paar dagen om te kijken of ze beroep willen doen. Aston Martin heeft het vermoeden dat een pomp defect zou zijn en dat daar voldoende brandstof in zat of zoiets.

Op de officiële f1 staat wel een bericht met de straf voor Vettel maar uitslag van de race is nog steeds niet aangepast en ook in de tussenstand heeft Vettel nog steeds de punten. Raar dat het nog niet is aangepast.

02-08-2021 12:57:32
dok418
Rookie

als de heren zo verder doen gaan ze de f1 zo wel kapot krijgen en dit alles om hamilton tot kampioen te kunnen kronen flauw vind ik dat

1 02-08-2021 21:04:53
bvonk
Moderator

Het was al opvallend dat Vettel langs de kant stil ging staan en er is uiteindelijk geen protest gekomen van Aston Martin. Wat ze wel hadden kunnen doen als de straf onterecht was. Ik ga er dus vanuit dat de straf gewoon terecht was. Wel weer geluk voor Mercedes maar dat hoort ook bij het spelletje.

03-08-2021 14:40:04
;