Menu
© Pirelli
Nieuws

Officieel: Vettel raakt tweede plaats en punten kwijt

14 reacties | 2036x gelezen
02-08-2021 08:25

ewald | Er is bekend gemaakt dat de tweede plaats van Sebastian Vettel geschrapt in uit de uitslag van de Grand Prix van Hongarije.

Bron: FIA

Iedereen die achter hem stond schuift dus een plaat op. Hierdoor krijgt Hamilton 3 punten extra. Max Verstappen 1 punt.

Nadat het bekend gemaakt werd lag de website van de autosportbond er enige tijd uit door de grote bezoekersaantallen.

Na de race, in de uitloopronde, moest Vettel zijn auto, in opdracht van het team, naast de baan parkeren. "Stop nu de auto" Kreeg hij over de boordradio te horen. Hij parkeerde zijn auto in de derde sector en kon vervolgen lopend naar het podium toe.

De FIA deed er gisteravond een verslag uit dat er uit de auto van Vettel te weinig brandstof gehaald kon worden voor controle.

"Na de race werd op wagen nummer 05 gecontroleerd of er 1,0 liter brandstof uit de wagen kon worden gehaald. Het was helaas slechts mogelijk om 0,3 liter brandstof eruit te halen."

"Ik verwijs daarom in deze kwestie naar stewards ter overweging. Dit is namelijk in strijd met artikel 6.6.2 van het technische reglement van de Formule 1." Aldus Bauer

Hierna is er door de FIA de beslissing genomen om het team van Aston Martin uit de uitslag te schrappen. Dat betekent dat alle andere een plaatsje opschuiven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;