Menu
© Pirelli
Nieuws

Marko: Honda-motor Verstappen heeft crash overleefd

3 reacties | 1361x gelezen
29-07-2021 08:46

ewald | Helmut Marko heeft laten weten dat de Honda-motor van Max Verstappen de crash op Silverstone overleefd heeft.

Bron: Sky Sports

Lang werd er gedacht dat de motor onherstelbaar beschadigd was na de crash. Maar het blijkt dat de japanners het motorblok hebben weten te herstellen.

"Ik ben erg blij dat ze de motor hebben kunnen redden. Als er verder geen mankementen aan het licht komen dan redden we het seizoen met de drie motoren die toegestaan zijn. Dan hoeft Verstappen dus geen extra gridstraf te verwachten dit jaar."

Elke coureur mag namelijk maar maximaal drie motoren gebruiken in het seizoen. Als ze de huidige motor hadden moeten vervangen had Verstappen daar al aan gezeten en had de volgende motorwissel hem een gridstraf opgeleverd.

Honda heeft wel verschillende onderdelen vervangen van de huidige motor. Echter alleen de toegestane onderdelen. Aanstaande vrijdag zal Verstappen tijdens de vrije training in actie komen met de motor om te kijken of alles nog naar behoren werkt. Als dat inderdaad zo is dan kan hij gewoon de race rijden met de huidige motor.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

KawaEd
Senior Member

RB drijft de boel teveel op de spits......voor mij is het alsnog een voorkomend race incident gebleven waar 2 gedreven coureurs elkaar hebben bestreden.
Wanneer daadwerkelijk een schuldige aan te wijzen zou zijn voor opzettelijk van de baan rijden dan zou je de schade moeten kunnen neerleggen bij de schuldige partij.
Het meest eerlijke systeem aangaande het budgetplafond.
En voor mij waren de 10 sec van LH voldoende voor de op dat moment genomen beslissing door de FIA

1 29-07-2021 11:35:47
Jan1947
Silver Member

Er is een schuldige aangewezen. Dat anderen vinden dat je het anders moet interpreteren doet niet ter zake. Lewis heeft straf gekregen, Max niet!

29-07-2021 12:50:24
bvonk
Moderator

Maar drie motors per seizoen is al zo weinig, vooral omdat het waarschijnlijk een lang seizoen gaat worden. Goed dat de motor nog te gebruiken is, Honda heeft de laatste jaren erg goed werk geleverd en ben benieuwd of Red Bull dat succesvol kan gaan overnemen.

0 29-07-2021 15:24:57
;