Menu
© Pirelli
Nieuws

Sprintraces zouden wel eens definitief kunnen worden

9 reacties | 1690x gelezen
27-07-2021 10:52

ewald | Als het aan F1 baas Stefano Domenicali ligt zouden de sprintraces wel eens een permanente vervangen kunnen gaan worden voor de traditionele kwalificatie in de Formule1.

Bron: La Gazetta dello Sport

Het debuut van de sprintraces was op Silverstone. Deze sprintrace werd gewonnen door Max Verstappen. Hiermee behaalde hij de pole position voor de race op de zondag. In september vindt de tweede proef van de sprintrace plaats tijden de Grand Prix van Italië op het circuit van Monza.

"Het zou geweldig zijn als de mensen in Hongarije aanstaande vrijdag zullen zeggen dat het saai is."

"In de VS is iedereen er enthousiast over. Maar dat komt omdat Amerikanen van zowel competitie als van show houden. Alleen de teambazen zijn nog niet voor 100% enthousiast."

"Het is wel zo dat het enorm gewaardeerd wordt dat we nu de moed hadden om eens wat anders te gaan doen. Het is voor de bezoeker van de Grand Prix leuk dat er nu iedere dag iets belangrijks is. Dat is een extra element van het weekend."

"Wij gaan na het proefdraaien alle feedback analyseren die we gekregen hebben van de experts, de fans en de coureurs. Daarna gaan we bepalen of we het ook in 2022 laten doorgaan."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;