Menu
© Mercedes
Nieuws

Allison: "Inhaalactie Hamilton precies volgens richtlijnen"

12 reacties | 2122x gelezen
22-07-2021 09:52

ewald | De technische baas van Mercedes, James Allison, vindt het niet terecht dat Lewis Hamilton een straf kreeg.

Bron: Mercedes

Volgens hem was namelijk de inhaalactie op Verstappen gedaan volgens de richtlijnen van de FIA. Afgelopen weekend kreeg Hamilton een straf van 10 seconden nadat hij een crash had met Max Verstappen.

Volgens hem zou Hamilton volledig volgens het boekje hebben gehandeld en heeft hij zeker geen straf verdiend. "Hamilton had geen noodzaak om aan de kant te gaan. Zijn voorband was al voorbij het middelpunt van de wagen van Verstappen. Als je dan kijkt naar de richtlijnen van de FIA betekent dit dat de bocht in principe voor Hamilton was. Tevens moet je de bocht kunnen halen. Dat houdt dus in dat je de baan niet mag verlaten of de controle over de auto mag verliezen. Hij haalde de bocht, zat substantieel naast Verstappen, dus de bocht was van hem."

"Het is niet zo dat je dan de ander hebt ingehaald. Maar het betekend dat je niet opzij hoeft te gaan. De andere bestuurder moet in zo'n geval gas terug nemen." De race-stewards oordeelde echter dat de schuld voornamelijk lag bij Hamilton. Daar krijg hij dan ook de tijdstraf van 10 seconden voor.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;