Menu
© Mercedes
Nieuws

Allison: "Inhaalactie Hamilton precies volgens richtlijnen"

3 reacties | 1764x gelezen
22-07-2021 09:52

ewald | De technische baas van Mercedes, James Allison, vindt het niet terecht dat Lewis Hamilton een straf kreeg.

Bron: Mercedes

Volgens hem was namelijk de inhaalactie op Verstappen gedaan volgens de richtlijnen van de FIA. Afgelopen weekend kreeg Hamilton een straf van 10 seconden nadat hij een crash had met Max Verstappen.

Volgens hem zou Hamilton volledig volgens het boekje hebben gehandeld en heeft hij zeker geen straf verdiend. "Hamilton had geen noodzaak om aan de kant te gaan. Zijn voorband was al voorbij het middelpunt van de wagen van Verstappen. Als je dan kijkt naar de richtlijnen van de FIA betekent dit dat de bocht in principe voor Hamilton was. Tevens moet je de bocht kunnen halen. Dat houdt dus in dat je de baan niet mag verlaten of de controle over de auto mag verliezen. Hij haalde de bocht, zat substantieel naast Verstappen, dus de bocht was van hem."

"Het is niet zo dat je dan de ander hebt ingehaald. Maar het betekend dat je niet opzij hoeft te gaan. De andere bestuurder moet in zo'n geval gas terug nemen." De race-stewards oordeelde echter dat de schuld voornamelijk lag bij Hamilton. Daar krijg hij dan ook de tijdstraf van 10 seconden voor.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

Er is een straf uitgedeeld dus hoe lang kan je blijven ontkennen dat Lewis een fout gemaakt heeft. Mercedes begint steeds zieliger te worden.

0 22-07-2021 11:51:59
arts3
Silver Member

Redbull gaat in beroep en beschikt over data die aantonen dat Hamilton met dusdanige snelheid de Copse corner inging dat hij wel breed moest gaan en het
Onvermijdelijk was dat hij Max zijn auto zou raken.

0 22-07-2021 13:45:27
bvonk
Moderator

Natuurlijk kijken de mensen bij Mercedes er wat anders naar, het gaat om hun coureur. Maar de rest is er eigenlijk wel over eens dat het meer Hamiltons fout was, zelf de meeste Engelse media. Er is een straf gekomen en daarmee is het klaar wat mij betreft, op naar de volgende race en hopelijk blijven ze op de baan met elkaar strijden om de wist en daar zit nu eenmaal de kans op incidenten bij.

0 22-07-2021 13:53:51
;