Menu
© Red Bull
Nieuws

Schade aan auto Max Verstappen na crash minimaal € 750.000,-

12 reacties | 1835x gelezen
20-07-2021 11:00

ewald | Er is nog maar weinig over van de RB16B van Max Verstappen na de crash in de Grand Prix van Groot Brittannië.

Bron: Formule1nieuws

Helmut Marko noemt een schadebedrag van 750.000 Euro. Dit bedrag zou dan de schade zijn zonder de reparatiekosten van de Honda-motor. Die komen daar dan nog bovenop.

"Dit is de situatie tot nu toe. Er is momenteel nog geen duidelijkheid over de situatie van de motor.. Het is in ieder geval een aanzienlijk bedrag. Zeker met de budgetcap zoals die er nu is."

Het is nog even afwachten of de Honda-motor gerepareerd kan worden. Maar Toyoharu Tanabe is er in ieder geval wel positief over gestemd. "Het lijkt erop dat de schade minder is dan we in eerste instantie dachten. Maar het is moeilijk om de schade te bepalen als de motor nog in de auto zit. Voordat we een beslissing gaan nemen wat we gaan doen met de motor wordt deze eerst voor onderzoek naar de fabriek in Sakura gestuurd. "

De regels zijn nu zo dat het team drie motoren mogen gebruiken gedurende het gehele seizoen. Als dit, om wat voor reden dan ook, overschreden wordt dan zal er een gridstraf volgens van tien plaatsen.

Mocht het dus zo zijn dat de motor geheel vervangen moet worden dan zou het wel eens nadelig uit kunnen pakken. Dat zou dan de derde motor zijn voor Verstappen en die moet dan nog dertien races meegaan.

De kans is dan groot dat Red Bull een vierde motor in moet gaan zetten. Normaal gesproken doet een team dat iedere zeven of acht races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;