Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton: “Horner is overmand door emoties”

9 reacties | 2093x gelezen
20-07-2021 10:24

ewald | Volgens Lewis Hamilton voelt zij achtste Grand Prix overwinning in Groot Brittannië niet als onterecht aan.

Bron: Formule1nieuws

Christian Horner suggereerde eerder dat dat wel het geval zou zijn. Er was een ongelooflijk gejuich van de overvolle tribunes toen Hamilton de wonderbaarlijke overwinning haalde. Echter het incident met Max Verstappen was na de race in Silverstone het belangrijkste gespreksonderwerp.

De openingsronde op Silverstone was erg intens. Hamilton en Verstappen waren in een duel om de leiding van de race. Helaas voor Verstappen ging het helemaal mis bij Copse. De linker voorband van Hamilton tikte Verstappen rechtsachter aan. Het gevolg hiervan was een crash van Verstappen.

Gelijk na de crash hebben Helmut Marko en Christian Horner hun ongenoegen van Red Bull uitgesproken over de rol van Hamilton bij het ongeval. Ze waren ook van mening dat de feestvieringen na de overwinning van Hamilton respectloos waren.

Hamilton heeft daar een andere mening over: "De overwinning voelt niet als onterecht. We hebben met een team van 2000 mensen er ongelooflijk hard voor moeten werken."

"Hoe het nu gegaan is wil ik het niet nogmaals laten gebeuren. De emoties lopen op het moment hoog op. Ik denk dat het belangrijk is als we allemaal een stapje terug doen."

Door deze overwinning van Hamilton is zijn achterstand op Verstappen in het rijderskampioenschap terug gebracht naar acht punten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;