Menu
© Mercedes
Nieuws

Palmer uit kritiek op teamorder van Mercedes

11 reacties | 1935x gelezen
12-07-2021 08:22

ewald | De afgelopen drie raceweekenden was het Max Verstappen die domineerde. Hij heeft hiermee Lewis Hamilton op een flinke achterstand weten te zetten in het kampioenschap.

Bron: Formule1nieuws

Het afgelopen weekend miste Hamilton snelheid. Tijdens de race kreeg hijn ook nog eens teamorders van Mercedes om zijn teamgenoot Valtteri Bottas voorbij te laten gaan.

Bottas was sneller dan Hamilton en mocht daarom voorbij. Iedere ronde kwam ook Morris dichterbij. Hij had zelfs Bottas in kunnen halen achter de minder snelle Hamilton. Ondanks dat was het volgens Jolyon Palmer een opmerkelijke zet van Mercedes om te doen.

"Hij had schade aan zijn vloer, maar dan nog vind ik het twijfelachtig dat Hamilton gevraagd werd om Bottas voor te laten gaan. In een normale racesituatie kan ik daar nog wat mee. Alleen was het nu niet logisch. Bottas staat er dusdanig voor dat hij het kampioenschap niet meer kan winnen. Hamilton maakt nog steeds een kans. Daarom is het in mijn ogen een vreemde beslissing."

"Ik denk dat ik harder mijn best gedaan zou hebben. Norris zat, toen de teamorder gegeven werd, niet echt achter Bottas aan. Ze hadden ook kunnen zeggen dat Bottas het gevecht aan had moeten gaan met Norris. Maar waarom ze dat niet gedaan hebben en dat ze Bottas voorbij Hamilton hebben laten gaan en hierdoor zichzelf in een slechtere positie voor het kampioenschap te zetten is voor mij een raadsel." Aldus Palmer


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;