Menu
© Pirelli
Nieuws

Vettel: "Raar dat ik daar straf voor kreeg"

2 reacties | 484x gelezen
08-07-2021 10:59

ewald | Sebastian Vettel blijft het raar vinden dat hem een gridstraf werd opgelegd voor het in de weg rijden van Fernando Alonso in de kwalificatie van de Grand Prix van Oostenrijk.

Bron: Formule1nieuws

Volgens de stewards had hij niets verkeerd gedaan. Waarom ik dan toch een straf heb gekregen is mij een raadsel." Echter was het wel degelijk Vettel die zijn Alonso dwars zat.

Volgens Vettel is het anders. Hij werd in die opwarmronde door enkele coureurs ingehaald op het circuit. Deze vertraagde ineens voor hem in de laatste sector. Al deze coureurs kregen geen straf alleen Vettel kreeg een straf. "Ik denk dat ik te lief was op dat moment. Als ik niet achteraan had gereden had ik de straf ontlopen. Maar ik zal in de toekomst er wel voor zorgen dat me dit niet meer overkomt." Aldus Vettel


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

RuudK
Silver Member

De fout was Vettel ook niet aan te rekenen maar het team, die hadden hem moeten waarschuwen. De opmerking 'zij deden het ook' slaat nergens op daar Alonso in zijn snelle ronde zat en deze met kunst en vliegwerk af moest breken om niet op Vettel te klappen. Vind het alleen lastig hoe de straffen werken. Door deze actie van Vettel liep Alonso een startplek op de 3e, 4e rij mis. Als je zijn snelheid in de race zag heeft hem dit zeer waarschijnlijk dure KW punten gekost. Heb alleen niet echt een goed idee hoe hier bij deze straffen rekening mee gehouden kan worden.

0 08-07-2021 13:40:45
Jan1947
Bronze Member

Ik voel wel wat voor het statement van Vettel dat hij van z'n gas af ging omdat de rijders voor hem dat ook deden. Als je dat niet doet en ze in haalt schendt je de F! rijders ere code dat je dat in de opwarming naar een snelle ronde niet moet doen. Maar als je het wel doet krijg je dus als enige van het rijtje een straf. Voelt niet goed.

0 13-07-2021 22:02:36
;