Menu
© Red Bull
Nieuws

Mercedes: "Max was gewoon te snel voor ons"

9 reacties | 1943x gelezen
08-07-2021 09:04

ewald | Het afgelopen weekend, tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, kwam het team ven Mercedes wederom niet goed uit de verf. Hierdoor kon Max Vertappen wederom uitlopen in het kampioenschap.

Bron: Formule1nieuws

Volgens de technische directeur van Mercedes, Andrew Shovlin, ligt de schuld hiervan alleen bij hunzelf dat ze niet presteerde. Valtteri Bottas werd met enig geluk, vanwege een straf van Norris, tweede. Lewis Hamilton zakte terug naar een vierde plek met een beschadigde auto.

Shovlin was dan ook niet bij met het resultaat van zijn team tijdens de Oostenrijkse Grand Prix. "We zijn echt niet tevreden met het resultaat. We waren tevreden geweest met een tweede en derde plek. Dat was het beste geweest wat we er op dit moment uit kunnen halen."

"We leverde een slechte kwaliteit afgelopen weekend. De snelheid die hij haalde was voor ons werkelijk te hoog gegrepen. Zelf als het zo was dat Lewis zijn eerste stint achter Max had gereden in plaats van achter Norris, Dan hadden we het hem niet lastig kunnen maken."


Door de corona-crisis hebben de laatste twee races plaats gevonden op het circuit van Oostenrijk. Het is interessant om te zien welke vooruitgang de verschillende team boeken in een week tijd. Volgens Shovlin was er bij Mercedes helaas weinig vooruitgang te zien.

"We hebben nauwelijk enige relevante vooruitgang kunnen boeken in een week tijd. Onze balans over een ronde werd dan misschien wel iets beter. Maar er is nog steeds een gat een een paar tiende."

Eind volgende week is er een Grand Prix op Silverstone. De thuisbasis van Lewis Hamilton. Het team hoopt dan op meer succes.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;